Priče

Lažeš mene ili sebe?

Iz popularnog restorana, u skupom delu grada izlaze dva muškarca. Rekla bih gospodina, po odeći koju imaju na sebi, ali crte lica ih odaju. Pozdravljaju se i dogovaraju oko skorog, ponovnog viđanja. Obojica visoki, dinarski tip, tapšu se po ramenima. Naizgled emancipovani. Jedan odlazi ka kolima, a drugi mu dobacuje:

„Ja ne idem do kola, idem ovde na masažu. Odlični su.“

„Aaaa lepo.“ – uzvrati drugi i ode.

Posle samo par minuta, onaj koji je otišao na masažu izlazi iz lokala i upućuje se ka svojim kolima. Veoma skupim kolima, rekla bih po veličini i svežoj, neogrebanoj boji. Pomislih: Ovaj lokal mora da je najbolji na celom svetu kada za samo 2 minuta masaže, sa sve skidanjem i oblačenjem postiže vrhunski efekat.

I gledam tako „gospodina“ koji vozi ta svemirska kola koja je verovatno uzeo na lizing, kako lažno ide na masažu i nosi neke lažne pantalone i cipele kako bi svojim lažnim prijateljima pokazao kako je on lažno uspešan i isto tako lažno srećan. I pitam se, da li je i koliko lepo živeti u takvom svetu? Koliko dugo je moguće obmanjivati druge i koliko je teško obmanjivati sebe? Da li sve te stvari radimo da bismo impresionirali one oko nas ili da bismo nahranili neke sopstvene komplekse, duboko u nama ukorenjene?

A sigurno znam da se sve te rupe mogu popuniti i malo drugačije, samo kada neko hoće.

 

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

@LecaShargarepa

- 9 hours ago

Evo srpskog rezidenta @Carl_Cox Eto gde ću biti u petak! https://t.co/Ao2wKBlgnu
h J R
@LecaShargarepa

- 11 hours ago

RT @PadobranacSRB: Ускоро почиње са емитовањем серијал путописа Културиса! Покушаћу кроз своја викенд путовања по Србији да вам приближим с…
h J R
@LecaShargarepa

- 14 hours ago

Večeras u 20h na Youtube kanalu moj travel vlog sa Kopaonika. https://t.co/Ce71Xjrlts https://t.co/4TEEJ410XY
h J R

AXE Home