Kolumna

Šta vam je činiti… kada UMREM.

  1. Bez cveća, moliću. Nisam ga volela ni dok sam bila živa. 1 osrednji venac = 1 Chivas Regal = 2 vrhunska vina = 4 Rubinova vinjaka = ½ Moeta u diskoteci. Stoga, kupite lepo taj alkohol i ponesite ga na sahranu. Cveće bi uvenulo, a ovako ćete vi samo da utrnete od oblokavanja i dobro se zabavite. Kome je „glupo“ da kupuje alkohol neka ispiše uplatnicu za ovu decu koju država ne leči, da ne bi završili tamo gde i ja.
  2. Nemojte da plaćate „oblačenje pokojnika“. Do sada sam se uglavnom sama oblačila. O svlačenju ne želim ovom prilikom.
  3. Ako vas pitaju: „Da li pokojnicu želite da našminkamo?“, odgovor je „Naravno, oduvek je želela da izgleda kao drag queen kada capne.“.
  4. Na umrlicu da mi stavite neku sliku od pre 20 godina da me niko ne prepozna, jer  bitno je da sam na čitulji lepa, a što tako ne izgledam odavnom, nema veze.
  5. Dok bude trajalo okupljanje ožalošćenih i „gostiju“, molila bih da se puštaju sledeće pesme:
   1. I wanna be sedated – Ramones
   2. Bete Davis Eyes – Kim Carnes
   3. Strah od vozova – Bajaga
   4. Give me one more reason – Tracy Chapman
   5. Ako ovako nastavim da nabrajam pesama nećete me sahraniti do sledeće godine
   6. Tiho noći – ova je pod „obavezno“ u slučaju da ima onih koji još nisu zaplakali, a koji su čuli da na ovu pesmu treba da se plače i došli da me sahrane samo da bi videli ko je još prisutan. Ovu poslednju grupu bih molila da se lepo obuče jer može da se desi da ih neko fotografiše, pa da lepo ispadnu u nekim novinama u segmentu “Zabava”.
  6. Ako umrem pre svoje majke objasnite joj da treba da sačeka na red i da ne prekida prethodnu sahranu, da postoji čovek koji se bavi organizacijom na groblju i da ne tera ožalošćene one  porodice koja sahranjuje pre nas. Doćiću i ja na red. Polako kevo!
  7. Bez hrane, zastava i žita na groblju. Idite kod mojih, odlično kuvaju! Dođite i na 40 dana, ako obeležavaju. Lela pravi vrhunsku supu i sarmu! Mada, tih 40 dana i ne morate da obeležavate. A ne morate posle više nikada. Ja sam mrtva (meni svejedno), a kada ste vi u pitanju – kako vam drago.
  8. I sigurno se pitate zašto ovo pišem… To je u slučaju da “nećete verovati šta joj se desilo kada je… debela žena koja horduje mačke pala sa 3.sprata na moju glavu dok je brisala prozore u trenutku kada je dunuo jak vetar.”

FOTO. VIDEO.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

@LecaShargarepa

- 13 hours ago

𝗞𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁𝗲𝘁 - zašto je važno imati ga! U vreme infodemije i neograničene količine informacija, iste moramo da filtr… https://t.co/WLksReDaP4
h J R
@LecaShargarepa

- 17 hours ago

Poštovani @prijavi_problem Da li je na fotografijama ambrozija i možete li prijaviti da se ispod mosta koji ide od… https://t.co/RqqtHtguHX
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

ZAPOŠLJAVAMO negovatelje/negovateljice/tehničare/medicinske sestre u našem novom domu za stare Alta Vista u Beograd… https://t.co/mVyiySZ6Xh
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Sedim i razmišljam kako da se obučem za svoj rođendan i onda se setim da mi je prošao 9.9.
h J R

AXE Home