Priče

Slamka za drugare… – STRAW

Sedoh da sredim telefonski imenik i pobrišem silne brojeve koji verovatno odavno nisu u funkciji i vidim: Zoka, Straw, Ljilja… Ti telefoni mi više nisu potrebni, za koji mesec biće dodeljeni nekom drugom korisniku kog, jednoga dana, kada mu dođe vreme, isto tako neće biti.

Ovo je stari tekst na koji se osvrnem kad god mi neko ko mi nedostaje i koga više nema padne na pamet.

***

E moj Mitjo, zar si mogao da biraš gluplji poklon za svoj rođendan od ovog? Nije ni Glade, ni plutajuća, već ova nemirišljava, crkveno-grobljanska… Nisam ni sumnjala da ćeš opet da nas okupiš za svoj rođiš, uz rakiju, ali prosutu po …

-Zašto Straw? – pitala sam ga.
– Jedna riba mi je rekla “Straw makes it taste better” pa mogu da te lažem da je zbog toga, ali nije. Vidiš kakav sam mršav, pa iznad pulta izgledam kao grana. A bolje onda slamka nego grana jbg. Nego da te pitam, hoćemo po još jednu krušku?

– Hajde kod mene da ti pokažem ringlu na magnetnu indukciju što sam nabacio! -rekao je u pola 5 ujutru
– Ma da li si normalan.Vidi koliko je sati!
– Ne seri, napravim ti kafu i doručak na ringli i pustim ti Goribora. Kida! A i novi Juice. Ne radiš sutra, boli te đoka. A i znaš kako sam oribao moje kupatilo. Ti možeš da piškiš u njemu, ostali jok! U stvari, aj’ samo kafu, a na doručak u Kajmakčalan. Otvaraju u 6…
I dok smo muljali prstima po kuvanim jajim, skloni kratkim pokretom glave šiške sa čela i kaže:
-Sreo sam ti juče kevu i ćaleta.
– Kada sam te ja sa njima upoznala??? -zapanjeno sam pitala
– Brate, nisi! Sedim ja u kafiću i za stolom sedi žena, ista ti. Ja je pitam jel ona tvoja keva, ona kaže jeste. Mitjo, ako oko vara iskopaj ga!
– Ti si bre lud!
– Ma jok, lud sam kada sam otišao u wc i tvojima usput poklonio slamčice sa kurčićima. Jel te zvala keva? Nije mi glupo, nego da pitam da li ih koriste! – i nasmeje se kroz nos.
– ‘Ajmo na spavanje, treba da se vidimo opet večeras, da ti ono popunim…

Zazvonio je telefon.
-Siđi dole mala!
– Gde dole?
– Ispred kanca! Ti me častiš jednim Indexom, a ja tebe novom makinom vozim u NS da jurimo meni neku ribu i jebemo keve kroz prozor!
– Hahha može, ali bez riba, treba da se porodim ovih dana. Ali ti mi obavezno pošalji slike.(I ko mi je kriv… te i razne druge fotke redovno su stizale uz detaljne opise. “Nemoj da ih brišeš! Šta ako izgubim telefon! “-rekao je)
– Aj pre toga da mi skratiš šiške jer moram odmah da palim. Mala voli anal!
– Pa kakve veze šiške imaju sa tim?!
– Nemaju, samo mi smetaju dok jedem Index, ništa ne vidim šta mi srtpaju, strpam im ga ja.
– Bitno je da ti uđeš u anale, i nemoj ja da te šišam, pored ortaka frizera. Unakaziću ti opet šiške!
– Jebo šiške, idem odmah, dok se još prži!

– Zvala me Sara. Biće mi do jaja tamo! Koji ću kurac ovde? Srbija je beda, sve što zaradim potrošim isto veče. Nije ovo za mene. Našao sam do jaja kombinaciju. Jedino me jebe švedski sto. Hoćeš da ti poklonim ringlu kad krenem? Aj ne bedači, vratiću se brže nego što misliš!

I vratio se brže nego što je bilo ko očekivao. Vraćao se prvo na kratko, nekoliko puta, čisto da ne zaboravimo da postoji.Vraćao se kada bi ga zvali, kada se uželi, kada je hteo… Poslednji put se nije ni vratio. Samo je svratio, na svoj rođendan, čisto da nas malo okupi i kaže: Bratjo, omatorili ste. Ne izlazite sa gajbi više, a čika Straw je došao da vam blago pročačka kolon. Jebo švedski sto, hajde da krkamo!” I krkali smo, bez njega, u njegovo ime. I pili smo. I sećali se. I pitali se šta će da nam smućka gore na oblaku od magnetne indukcije, kad dođe i naše vreme. Jedino što znam je da će biti više no ukusno i da će sigurno da “uđe u anale”.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

AXE Home