Priče

Jedan Zoki…

Jedan Zoki živeo je u našoj zgradi. Imao je lepe oči i dugačke trepavice. I to je jedino što je bilo lepo kod njega. U stvari, možda bi i neke druge zanimljive stvari isplivale na površinu da Zoki nije bio stalno slinav. Imao je one guste, zeleno-žute sline koje bi, kada bi mu iscurele do usana, ušmrkao, a one bi se neverovatnom brzinom i nepromenjenog oblika vratile u nos ostavljajući za sobom vlažan trag.
Kao klinci često smo išli kod dva drugara koja su živela u prizemlju. Igrali smo karte i najčešće sedeli za stolom u jednoj od soba. Kada god bi pokušao da privučeš stolicu držeći se za ivicu stola naišao bi na Zokijeve sline. Ceo donji deo stola bio je izlepljen stvrdnutim, kompaktnim komadima koje je Zoki uredno i redovno lepio. To se dešavalo kada nije mogao da uh ušmrkne.
Zoki jeo je i gliste kako bi „bio jak“. I ubeđivao nas je da će od toga imati nadljudsku snagu.
Taj Zoki je sada generalni menadžer jedne velike kompanije.
Toliko.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

@LecaShargarepa

- 7 hours ago

Gajenje mizoginije, opraštanje nasilnicima, tolerisanje zločina @Jovanana o žrtvama iz Petnice⬇️ https://t.co/pseJtkwb99
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Kako je volim tako obrazovanu! 🧡🧡🧡 https://t.co/4SwRdgSIaA
h J R

AXE Home