Priče

Učim mreže da bih muvao ribe

Možda je malo poznato da često držim predavanja na temu: „Komercijalna upotreba društvenih mreža.”, i tada uvek imam običaj da postavim sledeće pitanje:  „Zašto ste došli na ovaj kurs?“ . I najčešće dobijam sledeće odgovore:

  • U firmi su nam rekli da moramo da imamo društvene mreže.
  • Kako bih poboljšala svoj biznis.
  • Jeftinije je od televizije i radija.

No, pre par meseci, od jednog  mladića dobila sam najzanimljiviji odgovor do sada: „Kako bih na lep način muvao ribe.“

  • Kako to misliš „na lep način“? – pitala sam.
  • Evo ovako: Ja sam fin momak, ali nikada nisam umeo da muvam ribe. Vidite da izgledam pristojno ili umem da razgovaram, ali taj početni korak, inicijalna kapisla uvek mi je falila. Nekada je to bio ortak koji je slobodniji od mene, a nekada se potpuno pogubim jer ortak ne može uvek da bude pored mene, jel tako? E, onda sam odlučio da mi je lakše da za početak komuniciram sa devojkama polu-profesionalno, da ih savetujem. Znate ono, kao sa drugaricama. I video sam da pali. Ali, nije dovoljno. Ja sam programer i ne znam baš mnogo njih kojima treba ovo što ja radim. A ideja mi je sledeća: Naučim kako se koriste mreže, onda njima prenosim malo po malo to znanje ili ja počnem da im sređujem profile. Mislim, znate da skoro sve sada imaju instagram, jel tako? Onda ja njima tao dajem savete, šminkam mreže, i one mic po mic budu meni bliže, a ja se lepo opustim i mogu normalno posle da ih startujem. Eto, to mi je bila ideja. Tako da mislim da su ovo najbolje uložene pare do sada.

I stvarno, momak je počeo da vodi instagram stranice raznim lepoticama. A da li mu se isplatilo… pa ne bih da zalazim u detalje.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

@LecaShargarepa

- 8 hours ago

Gajenje mizoginije, opraštanje nasilnicima, tolerisanje zločina @Jovanana o žrtvama iz Petnice⬇️ https://t.co/pseJtkwb99
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Kako je volim tako obrazovanu! 🧡🧡🧡 https://t.co/4SwRdgSIaA
h J R

AXE Home