Kolumna Putovanja za početnike

Bila sam u Nirvani iliti moj prvi doživljaj Turske

Da bih opisala svaki detalj ovog putovanja morala sam da preturam po sopstvenim i tuđim fotografijama i setim se svake sitnice jer je utisaka bilo zaista mnogo.
Pa da počnem. Da li ste ljubitelj All inclusive aranžmana? Ukoliko jeste nastavite da čitate. Ukoliko niste, opet nastavite da čitate je tu gde sam bila, to je pravi raj. Pssssst: Tekst nije plaćen, ali je svakako PR :)Ukoliko idete iz Srbije, a mi jesmo, i ukoliko idete preko agencije Big Blue, a mi i to jesmo, na aerodromu će vas sačekati verovatno Dule. Dule je jedan ozbiljno simpatičan car koji nam je ulepšao i organizova dobar deo ovog putovanja.

Od aerodroma do Kemera tj. smeštaja u „Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa“. Nije daleko. 30ak minuta lagane vožnje.
Nirvana se nalazi u šumi, laguna je u pitanju. Preko 3.500 stabala što zimzelenog što četinarskog drveća. To celom prostoru daje specifičnu mirnoću, tišinu i redovan cvrkut ptičica. Zbog iste te šume vrelinu i ne osetite. Svaki hlad prošaran je suncem, ne morate da brinete da će isto da vam manjka.
Check in je, naravno, u hotelu na recepciji. „Kediji“ iliti momci koji voze super-mini-golf-vozila-koje-ne-vidim-i-ne-čujem-pa-me-spašavaju-po-ulici odvezu vam sve stvari do apartmana.

Preporuka: Ukoliko ste u mogućnosti odaberite vilu.

Za razliku od hotela apartmani/vile imaju sopstvene bazene, mirnije je i intimnije okruženje. Kako otvorite oči možete u isti da uskočite. Ukoliko idete sa decom ona mogu da brave tu dok se vi ne raspakujete/spakujete/odremate i slično. Svaki bazen je punjen slatkom vodom i dovoljno veliki da možete i da plivate i odradite trening. Svaki bazen ima i svoj bar tako da možete redovno da radite i trening jetre.

Ukoliko se odlučite za hotel, sobe su na spratu i u samom prostoru imate nekoliko restorana, spa, terase, poslastičarnicu… Sve ovo mogu da koriste i ostali gosti Nirvana kompleksa.

Same vile koncipirane su tako da imate više nego dovoljno mesta za sebe. Mini bar se standardno, redovno dopunjava vodom, pivom , sokovima, Nesspressom, grickalicama. Postoji par varijatni: sa zajedničkom dnevnom i 2 spavaće sobe, sa 2 spavaće gde je u jednoj i čajna kuhinja, i slično. Kupatila su prostrana, u tuš kabinu mogu da stanu 3 baš, baš velika čoveka ili 4 do 5 manjih. Kozmetika je Bvlgari i vrlo mirisna. Ni to ne morate da nosite sa sobom, osim ako ne nameravate koju bočicu da spakujete sebi u kofer kao uspomenu. Svaka vila ima po 2 terase ili dvorištance. Prilično je mirno.

Bazena ima na svakom koraku. Onih manjih. Uz vile. Centralni je veliki i na njemu je popularna muzika, kod glavnog restorana, puno je ljudi, klinaca, vriske.

Napomena: Nije vam potreban ni cent, osim za bakšiš. Krupan novac usitniće vam u samom hotelu. I svaki dat dinar za bakšiš nije bačen. Zaposleni su izuzetno vredni, uredni.

Bazeni su čisti. Voda je dovoljno topla da iz nje ne izađete ceo dan. Ukoliko ste u vili svaki pogled vredi milione – se

Za noćne izelice postoji restoran koji radi 24 časa i on vam je za prvu pomoć, da slučajno uveče ne umrete od gladi.
Sama Nirvana ima dosta A la Carte restorana gde je hrana vrhunska: Meksički, VIP na plaži, Steak House takodje na plaži… Da ne preskočim i glavni restoran gde je hrane mnogo i gde je ista odlična. Da li vam se jede meso, testenine, riba, žvaće saće, voće, izbor je zaista ogroman.
Info: Postoji i hrana i mleko za bebe, kao i sokovi, kašice i slično. Fotke hrane možete naći na mom instagram profilu SHARGAREPICA
Napomena: Krenite na letovanje sa 2 kg manje, jer ćete ih toliko i nabaciti.

Aktivnosti za decu su više nego dovoljne: vrtić, mini akva park, časovi jezika, slikarske radionice, popodnevna dremka. Sve je organizovano, pa sebi možete priuštiti sat vremena solo brčkanja u moru (ako vam je potrebno).

Akva park se takođe nalazi u laguni. Pored njega vam je i Snek bar, ako ogladnite Guma ima dovoljno za sve. Čist je. Vodili su računa čak i o stubovima koji su obloženi lažnim drvetom. Više nego dovoljan broj tobogana za jedan resort. Ponesite tablete za promuklost, jer ako ste kao ja, vrištaćete pri svakom drugom spustu. Ovde nemam ni jednu sliku Sve su kod Đuđe na GoPro. Ja sam sa Nevenom samo jurcala i vrištala po onim toboganima.
Kod Voje i Miloša na kanalima nalaze se snimci, pa uživajte.

Benefit: Ukoliko govorite ruski, biće vam lakše za komunikaciju, najlakše. Govore i engleski, ali ruski je jezik plus.


Plaža je raznolika. Jedan deo je u sitnom šljunku i pesku, drugi deo je u kamenju, u plićaku. Vodite računa da se ne posečete. Na plaži postoje bungalovi-kućice sa par ležajeva, hemokom, telefonom za naručivanje, ležaljkama za plažu Oni su između 80 i 100e dnevno i daju vam mogućnost osamljivanja i uživanja u morskoj tišini. Lično, ovaj deo plaže mi se najviše dopada, iako je ulaz u vodu kamenit.

Napomena: Sandalice za kamenje i plivanje su do 10e ako nekome treba da se ne bi povredio.

Ukoliko želite da se odvozate do naselja u blizini i kupite neke turske proizvode napravljene u Indiji i ili Kini, po cenama kao sa Menhetna, postoji prevoz za oko 1 euro u 1 pravcu.

Aerodrom Antalia: Dovoljno veliki Free Shop sa standardno zanimljivim ponudama. Ako niste kupili neki pametan suvenir, to možete da uradite ovde.

Kao što rekoh, ono što ovaj prostor izdvaja od svih ostalih je upravo ta laguna i zelenilo koji vam daju nestvarno dobar mi, vrhunsku klopu i osvežavajuće koktele. Ponesite i neku dobru knjigu i dremajte na plaži. Svako od nas to je bar jednom u životu potrebno.

P.S. Video o Nirvani možete videti i kod Duleta, Cileta, Ruže kako bi vam to upotpunilo doživljaj ovog, više nego detaljnog, teksta.

Uzdravlje!

#BigBlueLeto2017 #SerbianFeelPrivilegedLife

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 13 hours ago

𝗞𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁𝗲𝘁 - zašto je važno imati ga! U vreme infodemije i neograničene količine informacija, iste moramo da filtr… https://t.co/WLksReDaP4
h J R
@LecaShargarepa

- 17 hours ago

Poštovani @prijavi_problem Da li je na fotografijama ambrozija i možete li prijaviti da se ispod mosta koji ide od… https://t.co/RqqtHtguHX
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

ZAPOŠLJAVAMO negovatelje/negovateljice/tehničare/medicinske sestre u našem novom domu za stare Alta Vista u Beograd… https://t.co/mVyiySZ6Xh
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Sedim i razmišljam kako da se obučem za svoj rođendan i onda se setim da mi je prošao 9.9.
h J R

AXE Home