Majstorije

Napravila sam puter! Napravi ga i ti.

Za domaći puter potrebno vam je:

  1. Pavlaka za kuvanje (neutralna), sa što više masti i što kvalitetnija (mnoge imaju više vode nego masti pa je puter teže umutiti)

  2. Mikser

  3. 20 minuta ako ohladiš pavlaku. 2 dana ako je ne ohladiš!

  4. Nedelja, kasno uveče kada ne rade radnje, a ukućani su gladni.

Pavlaku ohladite u frižideru i mutite dok vam se ruke ne umore. Ukoliko imate automatski mikser, koji radi sve sam – još bolje.

Ja sam napravila u startu jednu grešku: Pavlaku nisam ohladila pa mi je trebalo duplo više vremena da se ista zgusne. Znači – obavezno pripremajte puter sa OHLAĐENOM pavlakom.

Kada se pavlaka mućenjem zgusne, iz posude prospite svu tečnost koja se secovala (odvojila) od guste mase. Potom uzmite puter i procedite ga kroz cediljku kako bi se odstranio ostali višak tečnosti. Uzmite kesu, providnu foliju ili špric za kolače. Ja sam se opredelila za foliju. Oblikujte puter po želji. Odlično izgleda i ako se provuče kroz špric pa se dobiju zanimljivi, ukrasni oblici prelepi za serviranje. Ostavite puter oko 30 minuta u frižideru da se ohladi i dodatno stvrdne.

Ovakav puter ima odličan, mlečni ukus. Možete u isti da dodate i so pr mućenju. Servirajte ga po želji.

 

 

 

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 12 hours ago

𝗞𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁𝗲𝘁 - zašto je važno imati ga! U vreme infodemije i neograničene količine informacija, iste moramo da filtr… https://t.co/WLksReDaP4
h J R
@LecaShargarepa

- 17 hours ago

Poštovani @prijavi_problem Da li je na fotografijama ambrozija i možete li prijaviti da se ispod mosta koji ide od… https://t.co/RqqtHtguHX
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

ZAPOŠLJAVAMO negovatelje/negovateljice/tehničare/medicinske sestre u našem novom domu za stare Alta Vista u Beograd… https://t.co/mVyiySZ6Xh
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Sedim i razmišljam kako da se obučem za svoj rođendan i onda se setim da mi je prošao 9.9.
h J R

AXE Home