Zanimljivosti

Povratak u budućnost – RETROSPEKTAKL

Sinoć sam legla u krevet u nadi da ću brzo da zaspim. U inbox mi stiže video. I pustim ga. Pogreši čovek. Posle nekoliko minuta ustajem, palim laptop i sedam da napišem ovaj tekst. Zašto? Zato što sam se naježila. Zašto što sam počela svega da se prisećam. Zato što jedva čekam sledeću subotu i da se vratim u budućnost!

Već nekoliko nedelja pratim priču o žurci koja se zove „Retrospektakl“ – 20 godina karijere jednog od naših najboljih DJ-eva, Marka Nastića. Odlučila sam da idem, ali nisam joj pridala mnogo na značaju. Sve do trenutka kada su na Facebook stranici počeli da se ređaju DJ-evi. Njih 30. Kako su se ređala njihova imena tako su počele da se ređaju i moje uspomene.

Setila sam se svog prvog večernjeg „izlaska u grad“. Bila sam klinka. Bila je je to 1995. I bili su tu Mark Wee i Eye i gomila nekih nasmejanih ljudi. Prostor koji je imao oko 350m2, na Filozofskom fakultetu, prostor iz koga si uvek izlazio pun teških mirisa. I srećan. Prostor koji se zvao „Industrija“. Već tada je sve izgledalo kao bunt. Već tada sam se zaljubila u svoj budući fakultet. Već tada je bilo jasno da će ovo mesto da bude temelj i osnova najboljih Dj-eva i provoda koji će se desiti samo tada i samo tamo. I nikada više.

Lale, S.T.R.O.B., Peppe, Xperiment, Mark Wee, Eye, Nastić, Fakir, Janjić, Podunavac, Milićević, Zmix… a uz sve njih Sven Vath, Astral, Green Velvet, Moby, Orbital, Banco De Gaia, Josh Wink, Juno Reactor  … lista je predugačka, a uspomena je mnogo.

I zašto me je video o „Retrospektakl“ žurci razbudio? Zato što sam shvatila da sam napunila dosta godina, da je red na neke druge klince da izlaze, da su decenije prošle od mog prvog izlaska i da još uvek nisam ni mrvicu omatorila. Ni dana od te 1995.godine. I to me raduje. Raduje me što ću na jednom mestu ponovo videti ceo Beograd u koji sam se tako snažno, još u tinejdžerskim danima zaljubila. Videću grad i uspomene na jednom mestu i sve drage ljude koji u svom odrastanju, kao i ja, ostali mladi.

Vidimo se 18.05.2018. od 22:30č. Hangar kod Luke Beograd

 

 

 

Leca Shargarepica

Sociolog. Marketing umetnik. Predavač. Skriboman. Kreativac. Osećam se kao super pegava Šargarepica. Vlasnik doma za stare "Alta Vista" na Senjaku, Direktor marketinške agencije "Pasaž". Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.
A sve drugo... dopišite sami.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 2 days ago

Raspust se produžava, časovi se nadoknađuju, žurka počinje!
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

A na poklon imam za vas i vince! https://t.co/pAbJNU8b68
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Imam danas za vas jedan poklon: #LagunaKnjige Duško Radović i "Beograde, dobro jutro!" Bacite pogled na link :) https://t.co/hQ4FXmfa4Q
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Danas poklanjam vino! JER: Kada ćemo darivati, ako ne danas... i svaki drugi dan? 💕🥕💕🥕💕🥕💕🥕💕 Vinarija Jokić i ja vam… https://t.co/RxWJdLKI93
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Danas je Dan zaljubljenih, Sveti Trifun, zovite ga kako hoćete, ali ne zaboravite da ga provedete u ljubavi. I ne s… https://t.co/yNv1aV8R1C
h J R
>