Zanimljivosti

Povratak u budućnost – RETROSPEKTAKL

Sinoć sam legla u krevet u nadi da ću brzo da zaspim. U inbox mi stiže video. I pustim ga. Pogreši čovek. Posle nekoliko minuta ustajem, palim laptop i sedam da napišem ovaj tekst. Zašto? Zato što sam se naježila. Zašto što sam počela svega da se prisećam. Zato što jedva čekam sledeću subotu i da se vratim u budućnost!

Već nekoliko nedelja pratim priču o žurci koja se zove „Retrospektakl“ – 20 godina karijere jednog od naših najboljih DJ-eva, Marka Nastića. Odlučila sam da idem, ali nisam joj pridala mnogo na značaju. Sve do trenutka kada su na Facebook stranici počeli da se ređaju DJ-evi. Njih 30. Kako su se ređala njihova imena tako su počele da se ređaju i moje uspomene.

Setila sam se svog prvog večernjeg „izlaska u grad“. Bila sam klinka. Bila je je to 1995. I bili su tu Mark Wee i Eye i gomila nekih nasmejanih ljudi. Prostor koji je imao oko 350m2, na Filozofskom fakultetu, prostor iz koga si uvek izlazio pun teških mirisa. I srećan. Prostor koji se zvao „Industrija“. Već tada je sve izgledalo kao bunt. Već tada sam se zaljubila u svoj budući fakultet. Već tada je bilo jasno da će ovo mesto da bude temelj i osnova najboljih Dj-eva i provoda koji će se desiti samo tada i samo tamo. I nikada više.

Lale, S.T.R.O.B., Peppe, Xperiment, Mark Wee, Eye, Nastić, Fakir, Janjić, Podunavac, Milićević, Zmix… a uz sve njih Sven Vath, Astral, Green Velvet, Moby, Orbital, Banco De Gaia, Josh Wink, Juno Reactor  … lista je predugačka, a uspomena je mnogo.

I zašto me je video o „Retrospektakl“ žurci razbudio? Zato što sam shvatila da sam napunila dosta godina, da je red na neke druge klince da izlaze, da su decenije prošle od mog prvog izlaska i da još uvek nisam ni mrvicu omatorila. Ni dana od te 1995.godine. I to me raduje. Raduje me što ću na jednom mestu ponovo videti ceo Beograd u koji sam se tako snažno, još u tinejdžerskim danima zaljubila. Videću grad i uspomene na jednom mestu i sve drage ljude koji u svom odrastanju, kao i ja, ostali mladi.

Vidimo se 18.05.2018. od 22:30č. Hangar kod Luke Beograd

 

 

 

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 10 hours ago

Evo srpskog rezidenta @Carl_Cox Eto gde ću biti u petak! https://t.co/Ao2wKBlgnu
h J R
@LecaShargarepa

- 12 hours ago

RT @PadobranacSRB: Ускоро почиње са емитовањем серијал путописа Културиса! Покушаћу кроз своја викенд путовања по Србији да вам приближим с…
h J R
@LecaShargarepa

- 15 hours ago

Večeras u 20h na Youtube kanalu moj travel vlog sa Kopaonika. https://t.co/Ce71Xjrlts https://t.co/4TEEJ410XY
h J R

AXE Home