Zanimljivosti

Najbolji PC na svetu iz Srbije?

Nije click bait! U pitanju je AXE-R projekat koji dolazi iz Srbije i na kome su naši drugari vredno radili.

DusanNenad i Nemke napravili su najmoćnije PC kućište ikada!!! Sa ovim projektom učestvuju na prestižnom svetskom takmičenju. Za početak: Glasajte! Link za glasanje je sledeći:  https://www.cmws.global/

U gornjem desnom uglu se uloguješ, možete i putem FB i Google naloga, kako se ne biste maltretirali (nemoj da te mrzi). Odeš na “VOTE NOW” i izabereš broj 48 Projekt Nessa – AXE-R.
Ukoliko se ne snađete evo i online objašnjenja za glasanje https://www.youtube.com/watch?v=32DolrRWwww&t=69s

Stvoriti nešto inovativno nije lako nigde u svetu, pogotovo ne u Srbiji, a pre 8 meseci Nemanja, Nenad i Dušan su oformili „AXE-R“ tim i napravili jedan od najatraktivnijih računara na svetu!

Nesvakidašnji atraktivni heksagoni dizajn, impresivne komponente AI (artificial inteligence) su ono što AXE-R izdvaja i čini ga posebnim u odnosu na sve ostale računare. Naime, AXE-R kućište poseduje skup senzora koji u svakom momentu prate sve vitalne parametre računara, između ostalog vlažnost i temperaturu vazduha. AXE-R kućište samo brine o komponentama – ukoliko dođe do curenja tečnosti automatski se gasi, ukoliko je temperatura unutar istog neoptimalna poklopac se automatski otvara zarad dodatne provetrenosti itd.

PC je lična stvar – Personal Computer. Nemoguće je upaliti AXE-R računar bez fizičkog ključa, ili otvoriti poklopac „haube“ bez kodiranog i skrivenog RF ključa.

Ovaj projekat udaljio se od svega konvecinalnog i onog na šta se tržište naviklo – preko rasporeda komponenti pa sve do detalja poput senzora, osvetljenja, vodenog hlađenja, a to će krajnji korisnici itekako znati da prepoznaju.

Glavna ideja je da se PC kakav svi poznajemo redefiniše. Ali i ono što je jako bitno je i da se motivišu mladi ljudi iz celog regiona. A kako? AXE-R tim pripremio je serijal od 13 video epizoda na PCAXE jutjub kanalu, u kojima kroz edukaciju, ali na zanimljiv način prikazuje razvoj projekta i kako se uz posvećen rad i trud sve može postići.

AXE-R kućište ovde godine učestvuje na svojevrsnom svetskom prvenstvu modovanja kućišta: Case Mode World Series 2018 i takmiči se u kategoriji „Scrach Build“. U pitanju je kategorija u kojoj tim pravi kućište od nule. Glasanje traje od 24.07–07-08.2018. i ovim putem pozivamo sve zainteresovane da projekat koji dolazi iz Srbije pomeri lestvicu naviše. Ukoliko vam se ceo projekat dopada, možete glasati na ovom linku.

Takođe, postoji i kategorija „Tower Mod“ u kojoj se moduje već postojeće kućište, a u toj kategoriji je prijavljen projekat „Odyssey“ iza koga stoje Nemanja i Nenad, zakoje takođe možete glasati na ovom linku. (link)

Komponente:

  • CPU: AMD Threadripper 1950X
  • RAM: ADATA XPG 8x8Gb DDR4 RGB
  • SSD: XPG SX8000 PCIe Gen3x4 M.2
  • MB: Gigabyte AORUS X399 Gaming 7
  • GPU: 2xGigabyte Vega 64
  • GPU: Cooler Master V1200 Platinum i CM 120 AP RGB fans
  • Cooling: EKWB full custom dual-loop water cooling system

Korisni linkovi:

AXE-R fotografije: https://goo.gl/C8B3DH

AXE-R Serijal: https://goo.gl/VpPdqj

Projekat „Odyssey“: https://youtu.be/XurKkI27ENA

Leca Shargarepica

Sociolog. Marketing umetnik. Predavač. Skriboman. Kreativac. Osećam se kao super pegava Šargarepica. Vlasnik doma za stare "Alta Vista" na Senjaku, Direktor marketinške agencije "Pasaž". Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.
A sve drugo... dopišite sami.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 2 days ago

Raspust se produžava, časovi se nadoknađuju, žurka počinje!
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

A na poklon imam za vas i vince! https://t.co/pAbJNU8b68
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Imam danas za vas jedan poklon: #LagunaKnjige Duško Radović i "Beograde, dobro jutro!" Bacite pogled na link :) https://t.co/hQ4FXmfa4Q
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Danas poklanjam vino! JER: Kada ćemo darivati, ako ne danas... i svaki drugi dan? 💕🥕💕🥕💕🥕💕🥕💕 Vinarija Jokić i ja vam… https://t.co/RxWJdLKI93
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Danas je Dan zaljubljenih, Sveti Trifun, zovite ga kako hoćete, ali ne zaboravite da ga provedete u ljubavi. I ne s… https://t.co/yNv1aV8R1C
h J R
>