Kolumna

Isprobala sam Dermapen – Ne boli!

Skoro mi reče drugarica, ushićeno:

  • Ja da imam pare sve bih na sebi izoperisala. I stalno bih se nešto bockala i seckala!

Tada sam se zapitala da li bih i ja. Stavim nove grudi, pa kao da sam sa Rolan Garos-a pokupila teniske loptice (dobro, više njih), stavim novi gz, pa kao da sedim na onim bespotrebnim sofa-jastučićima, stavim holivudski bele zube da mogu bez lampe da čitam u mraku… (nastavi niz).

Ne znam. Ne znam šta bih i da li bih sve menjala. Ali, one osnovne stvari koje ti osvežavaju kožu, lice, kosu, sasvim su mi prihvatljive i danas su vrlo pristupačne (lokacijski i finansijski).

Pre par meseci samo se tako odlučila da odem na Derma pen. 3 tretmana, u razmaku od 3 nedelje. Za one koji možda ne znaju, dermapen  je olovka u kojoj se nalaze mikro iglice koje za cilj imaju da podmlade, osveže, učvtrste kožu. Trebalo bi da ispravi linije, bore, ožiljke, kažu i strije, hiperpigmentaciju i slično. Iglice prodiru u kožu i stimulišu proizvodnju kolagena i elastina.

Moram da napomenem da 09. septembra punim 40 godina (ne pišem vam ovo zbog poklona, ali ako me se na Dan državnosti sete…), da nemam izražene bore, nemam problematičnu kožu, imam pege i ma koliko smišjala šta sve treba da radim sa licem, iskreno, istim sam vrlo zadovoljna.

Zašto sam se baš odlučila za Dermapen?

Treman nije bolan. Traje do nekih sat vremena i posle njega sam izgledala kao da sam jaaako izgorela na suncu. Zamislite mene ovako belu, sa pegama, pa da me ostavite bez zaštite na plaži nekih 5 sati od podneva. E, tako. I osećaj je takav – kao da ste izgoreli. Sutradan ujutru, to već sve splasne. Nestane. Lice se malo isperuta i kao da se ništa nije desilo.

Posle svakog tretmana lice mi je bilo blistavije, zategnutije i svežije. Da je bilo promene – jeste. Kao da sam dodala malo filtera preko celog lica ili kao da sam se umila. Upoznala sam devojke koje su na taj način rešile problem ožiljak i „Bonžita“ lica.

Moram da napomenem da je treći tretman je bio i najbolniji, jer su iglice najdublje prodirale u kožu (ne brinite, jeste najbolniji, ali nije mnogo bolan).

Tokom i odmah posle tretmana mogu se pojaviti i graške krvi, ali toliko sitne da su zanemarive.

Ne planirajte posle ovog tretmana prevozom da se vraćate kući. Što zbog sebe, što zbog drugih.

U svakom slučaju, metoda nije invanzivna, pege mi nisu nestale, lice mi jeste svežije i planiram da sve ponovim tamo negde na jesen.

Inače, ukoliko nekoga zanima, Dermapen sam isprobala kod Dr. Maje Mikalački u Belladent Estetic. I ne, nije plaćena reklama. Maja to radi vrhunski pa je red i pohvaliti je!

 

Leca Shargarepica

Sociolog. Marketing umetnik. Predavač. Skriboman. Kreativac. Osećam se kao super pegava Šargarepica. Vlasnik doma za stare "Alta Vista" na Senjaku, Direktor marketinške agencije "Pasaž". Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.
A sve drugo... dopišite sami.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Juče sam bila prava "soccer mom". Držala sam se grčevito za ogradu i navijala na sav glas. Kada je K dao gol, urla… https://t.co/lWTVJSGxhH
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Počela sam da pratim profil @bunnyarchive Pa zečevi su najslađa bića na svetu!
h J R
>