Kolumna

Žika Dorćolac

Priča o Žiki Jovanoviću je jedna od tužnijih priča koje znam. Poznavala sam Žiku, površno. Davala sam mu novce ili kupovala klopu, uz razmenjenih nekoliko rečenica. Svaki dan, jednog proleća, dolazio je ispod prozora Filosofskog fakulteta i dozivao me je, pa ako se pojavim na nekom od prozora 3.sprata – pojavim se.

Žiku nije ga držalo mesto. Ponašao se kao da ima 10 puta više godina, proživeo je život kakav mnogima ne bih poželela. Žika je od rođenja bio u Zvečanskog jer ga je majka napuštala u više navrata. Izmišljao je priče, lutao je ulicama, i bio je nestvarno šarmantan, željan ljubavi. Pogledajte pretužnih 25 minuta “Ciklotrona”, priču o najslađem Žiki na svetu.

 

  • “Najviše volim Boru. Dobar je. On voli mene najviše. On bi ‘teo da me vodi kući. I ja bi’ isto.”

 

  • Ja i Deki, u dom. I tamo će sedimo do kraja života, dok nemamo 19, 20 godina. U životu neću da bežim. Samo kad beži Žika. Žiko, će bežiš ti?
  • Neću. Samo kad si ti tu. Prvo u centar pa u dom. Ali ja sad kad sam sa njime, evo pogle, ja i on smo najbolji drugari. Ićićemo svuda. Evo vidi.

https://www.youtube.com/watch?v=3EIV5H3mjwU

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Večerala sam mantije i jagode uz rose vino... Ne znam šta bih pametno rekla, a da me izvuče iz ove kombinacije.
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Danas smo se prošetali šumama Kopaonika i otkrili ovaj potok koji se uliva u prelepu reku! Pusti zvuk! https://t.co/ncYXzrnBta
h J R

AXE Home