Zanimljivosti

TOP 5 serija u 2018.

U poslednjih nekoliko godina više volim da gledam serije nego filmove. Epizoda je kraća, ne spava mi se tokom iste, a uzbuđenje i neizdrž se nastavljaju iz epizode u epizodu. Uglavnom ih „bindžujem“, ali se neretko desi da ne mogu da dočekam da se epizode nakupe, pa sa nestrpljenjem čekam iz sedmice u sedmicu. Netflixove serije su zato jako dobra stvar 😀

TOP 5 serija koje su se pojavile 2018. godine (nisu raspoređene hronološki, niti po oceni koju bih im dala), a to znači da do 2018.nisu postojale (morala sam ovo da napomenem, za svaki slučaj):

1. The Haunting of Hill House – Horor, drama, misterija. Sjajna serija koja me je prvi put posle filma „The Others“ (a tome ima 17 godina), uplašila, zainteresovala kao horor, uvukla u strašne momente jedne porodite i kuće. Često hororima i psihološkim trilerima dajem šansu, ali svaki put me iznevere. Ova nije. Kasting je odličan, zaplet kvalitetan, a momenti straha prožimaju se kroz različite delove, kako života tako i misterije. U pitanju je Netflix-ova serija

 

 

 

 

2. Altered Carbon – Serija urađena prema knjizi koji možete naći i kod nas, a pod nazivom Digitalni ugljenik. Oni koji vole priču o Takeši Kovaču i njegove SciFi avanture, mislim da će uživati i u seriji. Ja jesam. Podjednako mi je dobra kao i knjiga, a Hotel su uradili i predstavili izvanredno (ovaj komentar odnosi se na one koji znaju šta je “Hotel”)! Možda i bolje nego u samoj knjizi. Mnogi ljubitelji ovog serijala rekli bi da je knjiga bolja, ali kako su mi potefili ukus sa glumačkom ekipom, i akcija i misterija su bile na nivou, meni ništa nije smetalo. Naprotiv. Netflix-ova serija.

 

 

 

 

3. Bodyguard – u produkciji BBC-a. Drama, ljubav, triler, svašta su tubsmestili, ali kako samo BBC ume, sve je skladno i dovoljno da stane u samo nekoliko nastavaka. Serija od 6 epizoda prati jednu političko-bombaško-ljubavnu priču. Jednog od Starkovih, iz GOT-a, dobio je ulogu kakvu zaslužuje i pokazao da ipak ume da glumi. U glumu Keeley Hawes nismo ni sumnjali. Za kratko vreme jako dobro su obradili likove, a glumci su ih kvalitetno izneli. Zanimljiv momenat mi je tajda je većina bitnih uloga dodeljena ženama.

 

 

 

 

4. Sharp Objects – U pitanju je drama, psihološki triler. Spora Netflix-ova serija, prepuna težine, tragedije, učmalosti, alkoholizma, nesređenosti i prosečnog života na Srednjem Zapadu Amerike. I u takvu atmosferu sa svojom glumom, izuzetno su se uklopile Amy Adams i Patricia Clarkson. Posle filma Nocturnal Animals, Adamsova, kao da je nastavila tim putem glume. MOram priznat da joj jako dobro leži. Inače, i ova serija je rađena prema knjizi.

 

 

 

 

 

5. Narcos – Mexico – Izuzetan nastavak serije o najčuvenijim Narko-kartelima. Nestvarna težina i prljavština ovog posla i prostora sjajno je preneta i na ekrane. Ne bih da kvarim onima koji je još nisu pogledali, ali 5. epizoda če vas jako obradovati. Mene jeste. Ništa slabija od prethodnih sezona serije Narcos.

 

 

 

 

 

A koje serije su vama obeležile 2018.godinu?

Leca Shargarepica

Sociolog. Marketing umetnik. Predavač. Skriboman. Kreativac. Osećam se kao super pegava Šargarepica. Vlasnik doma za stare "Alta Vista" na Senjaku, Direktor marketinške agencije "Pasaž". Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.
A sve drugo... dopišite sami.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 12 hours ago

Moj drugar ima naviku da kada mu neka devojka piše, a nije mu do dopisivanja, a neće i da je uvredi sa "seen", isku… https://t.co/NR2m06uP56
h J R
>