Zanimljivosti

TOP 5 serija u 2018.

U poslednjih nekoliko godina više volim da gledam serije nego filmove. Epizoda je kraća, ne spava mi se tokom iste, a uzbuđenje i neizdrž se nastavljaju iz epizode u epizodu. Uglavnom ih „bindžujem“, ali se neretko desi da ne mogu da dočekam da se epizode nakupe, pa sa nestrpljenjem čekam iz sedmice u sedmicu. Netflixove serije su zato jako dobra stvar 😀

TOP 5 serija koje su se pojavile 2018. godine (nisu raspoređene hronološki, niti po oceni koju bih im dala), a to znači da do 2018.nisu postojale (morala sam ovo da napomenem, za svaki slučaj):

1. The Haunting of Hill House – Horor, drama, misterija. Sjajna serija koja me je prvi put posle filma „The Others“ (a tome ima 17 godina), uplašila, zainteresovala kao horor, uvukla u strašne momente jedne porodite i kuće. Često hororima i psihološkim trilerima dajem šansu, ali svaki put me iznevere. Ova nije. Kasting je odličan, zaplet kvalitetan, a momenti straha prožimaju se kroz različite delove, kako života tako i misterije. U pitanju je Netflix-ova serija

 

 

 

 

2. Altered Carbon – Serija urađena prema knjizi koji možete naći i kod nas, a pod nazivom Digitalni ugljenik. Oni koji vole priču o Takeši Kovaču i njegove SciFi avanture, mislim da će uživati i u seriji. Ja jesam. Podjednako mi je dobra kao i knjiga, a Hotel su uradili i predstavili izvanredno (ovaj komentar odnosi se na one koji znaju šta je “Hotel”)! Možda i bolje nego u samoj knjizi. Mnogi ljubitelji ovog serijala rekli bi da je knjiga bolja, ali kako su mi potefili ukus sa glumačkom ekipom, i akcija i misterija su bile na nivou, meni ništa nije smetalo. Naprotiv. Netflix-ova serija.

 

 

 

 

3. Bodyguard – u produkciji BBC-a. Drama, ljubav, triler, svašta su tubsmestili, ali kako samo BBC ume, sve je skladno i dovoljno da stane u samo nekoliko nastavaka. Serija od 6 epizoda prati jednu političko-bombaško-ljubavnu priču. Jednog od Starkovih, iz GOT-a, dobio je ulogu kakvu zaslužuje i pokazao da ipak ume da glumi. U glumu Keeley Hawes nismo ni sumnjali. Za kratko vreme jako dobro su obradili likove, a glumci su ih kvalitetno izneli. Zanimljiv momenat mi je tajda je većina bitnih uloga dodeljena ženama.

 

 

 

 

4. Sharp Objects – U pitanju je drama, psihološki triler. Spora Netflix-ova serija, prepuna težine, tragedije, učmalosti, alkoholizma, nesređenosti i prosečnog života na Srednjem Zapadu Amerike. I u takvu atmosferu sa svojom glumom, izuzetno su se uklopile Amy Adams i Patricia Clarkson. Posle filma Nocturnal Animals, Adamsova, kao da je nastavila tim putem glume. MOram priznat da joj jako dobro leži. Inače, i ova serija je rađena prema knjizi.

 

 

 

 

 

5. Narcos – Mexico – Izuzetan nastavak serije o najčuvenijim Narko-kartelima. Nestvarna težina i prljavština ovog posla i prostora sjajno je preneta i na ekrane. Ne bih da kvarim onima koji je još nisu pogledali, ali 5. epizoda če vas jako obradovati. Mene jeste. Ništa slabija od prethodnih sezona serije Narcos.

 

 

 

 

 

A koje serije su vama obeležile 2018.godinu?

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator. Predavač. Skriboman. Kreativac. Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaz". i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 12 hours ago

RT @Marija28: Izdajemo stančić sa super pogledom na Crvenom Krstu (Vračar). Jednosoban, oko 40kvm, zgrada (18.sprat), sve potrebno od tehni…
h J R
@LecaShargarepa

- 12 hours ago

Botovi se razmnožavaju pacovskom brzinom. Od jednog nastane 2.000 komada, kao da su morski konjići. Razmnožavaju se… https://t.co/DqgVR2ny6I
h J R
>