Zanimljivosti

TOP 5 filmova u 2018

Veliki broj dobrih filmova odgledah ove godine. Ovih 5 filmova u vrhu zaslužuju najviše ocene. Kao što možete da primetite, u pitanju su blokbasteri. Moram priznati da ovu godinu nisam posvetila gledanju filmova van engleskog govornog područja pa bih rado od vas čula preporuku.

Ovde možete i da primetite da sam fan Sci-Fi i superheroja, stoga je lista prilično ukalupljena u taj okvir

  1. Avengers – Izuzetna spojka najsjajnijih Marvelovih superheroja. Bilo ih je mnogo, a ipak su uspeli da se pozabave svakim likom ponaosob. Kasting je izvanredan, dobra muzika i napeta atmosfera prate celu priču, zanimljiv zaplet i još bolji efekti.
  2. Spiderman – Into The Sipder-Verse – Za ovaj crtani film morala sam da napišem ceo tekst jer mi se odavno neki animirani film nije tako dopao. U prilogu je link ka tekstu o pomenutom crtaću.
  3. Južni vetar – Domaći, akcioni film. Izašao je iz klasičnog srpskog okvira crnog humora, a mladi glumci izašli iz kalupa finih dečaka. Starija postava standardno odlična. Dugo nisam htela da ga gledam, jer se plašim domaće kinematografije, ali ovaj film je u rangu klasičnih američkih akcija. Ne fali mu na intenzitetu, što je najvažnije.
  4. Deadpool 2 – Nastavak ništa lošiji od prvog dela. Drski humor, neverovatan šarm i brza, a jednostavna priča upravo su ono što čini Deadpool-a zanimljivim. Klasična Marvelova priča o superheroju, koji često to baš i nije.
  5. Bohemian Rapsody – film koji me je rasplakao više puta. I o njemu sam napisala tekst i link j  u prilogu. Iako romantizovan, zaista mi je prijalo da gledam Merkjurija u ulozi u kakvoj sam ga i zamišljala.

Filmovi koji su ostavili na mene utisak, a ocenila bih ih sa 7.5/10, ipak nisu mogli da se nađu na listi top 5. U pitanju su  Annihilation/Upgrade/Venom/Loving Pablo­/Fantastic Beasts And where to find Them 2/ Ant-Man and the Wasp

Kao što se može primetiti, i u ovoj grupi preovlađuje fantastika.

Leca Shargarepica

Sociolog. Marketing umetnik. Predavač. Skriboman. Kreativac. Osećam se kao super pegava Šargarepica. Vlasnik doma za stare "Alta Vista" na Senjaku, Direktor marketinške agencije "Pasaž". Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.
A sve drugo... dopišite sami.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 12 hours ago

Moj drugar ima naviku da kada mu neka devojka piše, a nije mu do dopisivanja, a neće i da je uvredi sa "seen", isku… https://t.co/NR2m06uP56
h J R
>