Zanimljivosti

TOP 5 filmova u 2018

Veliki broj dobrih filmova odgledah ove godine. Ovih 5 filmova u vrhu zaslužuju najviše ocene. Kao što možete da primetite, u pitanju su blokbasteri. Moram priznati da ovu godinu nisam posvetila gledanju filmova van engleskog govornog područja pa bih rado od vas čula preporuku.

Ovde možete i da primetite da sam fan Sci-Fi i superheroja, stoga je lista prilično ukalupljena u taj okvir

  1. Avengers – Izuzetna spojka najsjajnijih Marvelovih superheroja. Bilo ih je mnogo, a ipak su uspeli da se pozabave svakim likom ponaosob. Kasting je izvanredan, dobra muzika i napeta atmosfera prate celu priču, zanimljiv zaplet i još bolji efekti.
  2. Spiderman – Into The Sipder-Verse – Za ovaj crtani film morala sam da napišem ceo tekst jer mi se odavno neki animirani film nije tako dopao. U prilogu je link ka tekstu o pomenutom crtaću.
  3. Južni vetar – Domaći, akcioni film. Izašao je iz klasičnog srpskog okvira crnog humora, a mladi glumci izašli iz kalupa finih dečaka. Starija postava standardno odlična. Dugo nisam htela da ga gledam, jer se plašim domaće kinematografije, ali ovaj film je u rangu klasičnih američkih akcija. Ne fali mu na intenzitetu, što je najvažnije.
  4. Deadpool 2 – Nastavak ništa lošiji od prvog dela. Drski humor, neverovatan šarm i brza, a jednostavna priča upravo su ono što čini Deadpool-a zanimljivim. Klasična Marvelova priča o superheroju, koji često to baš i nije.
  5. Bohemian Rapsody – film koji me je rasplakao više puta. I o njemu sam napisala tekst i link j  u prilogu. Iako romantizovan, zaista mi je prijalo da gledam Merkjurija u ulozi u kakvoj sam ga i zamišljala.

Filmovi koji su ostavili na mene utisak, a ocenila bih ih sa 7.5/10, ipak nisu mogli da se nađu na listi top 5. U pitanju su  Annihilation/Upgrade/Venom/Loving Pablo­/Fantastic Beasts And where to find Them 2/ Ant-Man and the Wasp

Kao što se može primetiti, i u ovoj grupi preovlađuje fantastika.

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator. Predavač. Skriboman. Kreativac. Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaz". i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 12 hours ago

RT @Marija28: Izdajemo stančić sa super pogledom na Crvenom Krstu (Vračar). Jednosoban, oko 40kvm, zgrada (18.sprat), sve potrebno od tehni…
h J R
@LecaShargarepa

- 12 hours ago

Botovi se razmnožavaju pacovskom brzinom. Od jednog nastane 2.000 komada, kao da su morski konjići. Razmnožavaju se… https://t.co/DqgVR2ny6I
h J R
>