Majstorije

Dijetalni KETO hleb kao kolač!

Na recept za ovaj hleb nabasala sam na Twitter-u.

Kada poblokirate nekih 8k profila, to je jedna divna mreža, verujte mi.

Da se vratim na temu. Dejanče, odnosno @pobogudete je okačila tvit sa sendvičićima koji izgledaju preukusno, a napravljeni su na „keto“ hlebu. Prvo, morala sam na Google, da vidim da je u pitanju ketogena dijeta – unošenje jako malo ugljenih hidrata, a visok procenat zdravih masnoća.

Kako sam sada i sama na dijeti i brojim (pišem) svaku kaloriju i jede mi se hleb, ovo je bilo sjajno rešenje. A recept glasi:

Dodati po želji, u istoj razmeri (ja sam dodavala po 100gr):

  • Orah
  • Badem
  • Lešnik
  • Golica
  • Suncokret
  • Lan
  • itd.

Na svakih 100 gr koštunjavog voća i semenja dodati po jedno jaje (odnosno, pratite razmeru, da svega bude podjednako). Dodati malo praška za pecivo. Ja sam dodala i mrvicu soli.

Sve to samleti.  Peći na 200 C 15-20 minuta. I hleb je gotov.

I ne samo što je pečen nego je i preukusan. Klinci kažu da im je kao kolač. Može da se jede bez ičega, a možete da mažete i slatko i slano na njega.

Zdrav je, kaloričan, zasitan, dijetalan i zaista punog ukusa.

Inače, za 2 sedmice skinula sam 3kg. Samo sam 2 puta bila gladna. Takođe, unosim sve potrebne dnevne namirnice, ne oskudevam ni u čemu. A na dijetu sam krenula videvši najnoviju fotku Maje, i predlažem da ispratite i njen blog na tu temu. Ja mršavim po istom principu i osećam se dobro!

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator. Predavač. Skriboman. Kreativac. Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaz". i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 9 hours ago

Kompleksa toliko ima kao da su malo-malo pa na rasprodaji u Lidlu.
h J R
@LecaShargarepa

- 17 hours ago

Koliko je do sistema toliko je i do porodice, ali i do mentaliteta. Zloba, ljubomora, zavist, bezobrazluk, nevaspit… https://t.co/RvpkizofCt
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

RT @srna_77: TRAŽI SE MILANKA IGNJATOVIĆ. NESTALA 15.09.2019. NA PODRUCJU ŠAPCA. ZADNJI PUT VIDJENA U 13:00 H. UKOLIKO IMATE BILO KAKVE INF…
h J R
>