Kolumna

Opiši sebe u 5 reči

Kada bih te pitala da opišeš sebe, da li bi taj opis bio onakav kakvim te drugi doživljavaju ili kako ti sebe doživljavaš?

Pretpostavljam da u tim opisima uvek izdvajamo naše najjače osobine, a verovanto i najbolje.

Ako mene pitaš, rekla bih da sam vredna, pedantna, kreativna, duhovita, obrazovana. To je prvih 5 osobina koje mi padaju na pamet. Moram priznati da bih baš morala da se potrudim da nabrojim neke ružne. A zašto je to tako? Zato što sam super! 🙂

Šalu na stranu. Da li i vama prvo padaju pozitivne osobine kada ste vi u pitanju? I da li mislite da vidite sebe drugačije od onoga kako vas vidi okolina?

Vrlo često se dešava da ljudi misle da su jako dobri, a da to nisu. Da su vredni, a da su lenjivci. Da su pristojni, a  u stvari su prostaci.

Nekada je zaista dobro da se vidimo očima kojima nas vidi većina. A da li ćemo se posle toga zapitati ili ne, to ostaje na nama.

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator. Predavač. Skriboman. Kreativac. Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaz". i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Kaže Facebook: " Ovo ti je prva okačena tagovana fotka." Ja pre više od jedne decenije. 2006. Koliko sam se promen… https://t.co/34bY5BAhlX
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

U nedelju sam završila sa dijetom. Danas joj se vraćam. Mom želucu ne prija moja omiljena hrana.
h J R
>