Kolumna

Top Gun – Maverick 2020. ne mogu da dočekam!

Moj PRVI igrani film u bioskopu bio je „Top Gun“! Jaaako sam želela da ga gledam. Bila sam mala, ali to osećanje i ushićenje dok smo išle ka bioskopu nikada neću zaboraviti!

I sada, posle više od 30 godina „Top Gun – Maverick“! Kakav udarac na nostalgiju.

U bioskop smo otišle mama i ja. Tata i brat su u u isto vreme otišli da gledaju „Blago cara Solomuna“. Mi smo išle (pazite sada) na film za devojke, a oni na film za momke. Posle toga smo se svi našli na sladoledu i ne zna se čiji su utisci bili jači: moji o filmu sa Tom Kruzom ili bratovljevi o filmu sa Ričard Čembrlenom. Zvuči smešno J Ali je iskustvo bilo takvo i emocija bila toliko jaka da je ni dan danas nisam zaboravila.

O glumcima?

Tom Cruise izgleda apsolutno isto, kao da se hrani matičnim ćelijama. Zavolela sam ga u fantastici “Legend”, ali mi nikada nije bio favorit (iako je odličan gumac) i bilo bi mi sve jedno da li igra u tom ili nekom drugom filmu. No, za “Top Gun” je bio više nego idealan i radujem mu se u nastavku jakoooo!

O Kelly McGillis ne mogu ni da razmišljam. I tada mi je smetala jer je izgledala kao da mu je tetka, a danas kao da je tetka njegove mame. Sva sreća pa je nisu angažovali u nastavku.

Glumac zbog koga sam obožavala ovaj film i koji mi je kao devojčici bio apsolutni broj jedan gde god da se pojavi – Val Kilmer. Od komedije „Top Secret“ koju sam naučila na pamet do Iceman-a i rečenice „You can be my wingman anytime.“ Nije prošlo mnogo. Doduše, ljutnula sam se što je u „Top Gun“ igrao „negativca“, ali sam mu i to oprostila. No, danas ne znam da li će se dovesti u red za ulogu ili će pod ruku sa Kelly McGillis.

Na moju veliku radost vidim da je tu i jedna od dražih mi glumica – Jennifer Connelly. Odličan izbor. Moju naklonost dobila je u filmu “The Labyrinth” sa David Bowie-jem, filmom sa jednim od najboljih originalnih pesama. Posle uloge u “Requiem for a dream” dobila je moje apsolutno poštovanje.

Jon Hamm, Tim Robbins, Ed Harris – tri šarmera o kojima ne treba mnogo govoriti.

Sve u svemu, kastingom sam zadovoljna, čekam tu 2020. pa da uživam u nastavku kultnog filma.

T

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 6 hours ago

Kako će da nam izgleda školska 20721. godina? Pokušala sam sve dopise i uputstva da ubacim u video od 10 minuta. Je… https://t.co/K697mpxhZ3
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Bili na plaži u Kladovu. Kakvo uživanje, kakav doživljaj mora, a reka je!
h J R

AXE Home