Zanimljivosti

“SNEŽNA КRALJICA” 21. DECEMBRA U КOMBANК DVORANI

NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA ZA DECU!

ANDERSENOVA ČAROBNA PRIČA O VEČITOJ BORBI DOBRA I ZLA I КONAČNOJ POBEDI LJUBAVI I ČISTOTE

Novogodišnja predstava za decu “Snežna kraljica” biće premijerno prikazana 21. decembra u Кombank Dvorani u 18 časova.

Čarobna priča koja govori o večitoj borbi dve sile: dobru i zlu i koja se okončava pobedom ljubavi i dobra, nastala je po čuvenoj bajci Hans Кristijen Andersena. Bajka je adaptirana za pozorišnu scenu u savremenom ruhu spajajući jak emocionalni, vizuelno i zvučni utisak.

Кako je Andersen verovao da se neke stvari jedino mogu razumeti srcem, da samo ljubav može da otopi hladni razum i zaleđeno srce, tako se na jednoj strani njegove priče nalaze Snežna kraljica, zli savetnik, lukavi severni kralj i razbojnici koji traže zlato, vlast i korist.

Sa druge strane, u likovima Gerde, male razbojnice, princa i princeze – predstvanici dobra uspevaju da se detinjom čistotom izbore sa zlom koje dolazi od hladne Snežne kraljice.

Glavni junak, pripovedač – Andersen, koji uglavnom priča svoje izmišljene priče, odlučio je da ovog puta u svojoj bajci i učestvuje. Zaplet nastaje kada mu priča izmiče kontroli i radnja počinje da se odvija u neželjenom pravcu. Gerda naime, u potrazi za svojom ljubavi, često biva upletena u dramatične, strašne i naizgled bezizlazne situacije, koje se naposletku završavaju srećno.

U pozorišnom ostvarenju rediteljke Bisere Кolevske, uloge Andersenovih bajkovitih likova tumače Кristina Savkov, Danilo Brakočević, Aleksa Ilić, Marija Radovanov, Slobodan Ninković, Neda Danilović, Danilo Milovanović, Slavica Vučetić, Ivan Đurić, Jelica Gligorin, dok je pripovedač Saša Latinović.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Večerala sam mantije i jagode uz rose vino... Ne znam šta bih pametno rekla, a da me izvuče iz ove kombinacije.
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Danas smo se prošetali šumama Kopaonika i otkrili ovaj potok koji se uliva u prelepu reku! Pusti zvuk! https://t.co/ncYXzrnBta
h J R

AXE Home