Zanimljivosti

Predstava “KOSA” u Beogradu!

Jedna od retkih pesama na koju pustim suzu je “Let The Sunshine In”. Od tinejdžerskih dana. Ja sam od oni koji ne slušaju mnogo reči već ih ponese melodija. Nekim pesmama ni dan danas ne znam reči, a omiljene su mi. Možda ih i znam, ali nekako dođu sekundarne, nebitne u odnosu na ritam, osećaj, muziku, zvuk i lični doživljaj. Predstavu “Kosa” nisam nikada gledala i malo pre videh da će biti odigrana u Kombank Dvorani! Vreme je da i uživo čujem izvođenje jedne od najemotivnijih melodija.

Predstava Kosa nastala na čuvenom, istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana, u izvedbi glumaca Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, biće odigrana premijerno 22. februara u Kombank Dvorani.

 

Predstava koja je prvi put izvedena decembra 2019. u novosadskom Pozorištu mladih u režiji mađarskog reditelja Petera Telihalija, snažna je i emotivna priča o mladim ljudima koji tragaju za promenom i slobodom.

GLUMAČKI I MUZIČKI SPEKTAKL SEZONE PREDSTAVA „KOSA“ BAZIRANA NA KULTNOM FORMANOVOM FILMU PREMIJERNO 22. FEBRUARA U KOMBANK DVORANI

Beogradska publika će imati prilike da vidi scenu Kombank Dvorane preplavljenu glumcima, koji će u autentičnim kostimima i sa scenografijom toga doba verno dočarati doba hipi kulture u kom je i nastao čitav projekat KOSA.

Predstavu će koreografski uobličiti Peter Kovač Geržon, a veliki broj glumaca na sceni će uživo pratiti orkestar pod vođstvom Davida Klema. Prošlogodišnjoj premijeri predstave u Novom Sadu prisustvovao je proslavljeni holivudski glumac Džon Sevidž koji je uoči događaja poručio “Sloboda je muzika. Nosi duh nade“.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 14 hours ago

Uzele smo sprej i smišljale šta da obojimo. Da je karatin duže potrajao isprskale bismo farbom pola kuće! https://t.co/bjYOXCVOIH
h J R

AXE Home