Zanimljivosti

PRVA YouTube škola u Srbiji!

Gotova je! I bila je vrhunska!!!

Šta je to? – Izuzetna, detaljna radionica/škola na temu YouTube-a, osnova, montaže, sadržaja, thumbnailova, SEO, snimanja, plasiranja, kros promocije, analitike, fair use, royalty free muzika, klipovi, efekti…

Zašto? – Jer do sada niko nije detaljno pričao o YouTube-u i na ovaj način. Postoji mnogo kurseva i saveta online. Mi smo to uspeli da sažmemo u jednu školu i predstavimo mladima kroz praksu, savete, sopstvena iskustva i obimno višegodišnje znanje.

Koliko košta? – Bila je potpuno besplatna! Za sve učesnike. Plaćen im je bio smeštaj, hrana, prevoz…

Kako je bilo? – Bilo je izvanredno! Prvih 12 polaznika, od 15 do 18 godina, upijali su znanje. A upili su ga i više od očekivanog. Materijali koje su proizveli na kraju su nas sve oduševili. Njihov entuzijazam, aktivno učestvovanje i brzo razumevanje zaslužuju sve pohvale i aplauz.

Ono što je bitno jeste da YouTube škola nije fabrika za YouTubere. Baviti se ovim kanalom (društvenom mrežom) je mnogo više od toga da samo staneš pred kameru i ispričaš neku priču. YouTube je ozbiljan medij prepun vrhunskog sadržaja koji i naši polaznici sada mogu da kreiraju. Mogu da vode određene kanale, da se bave analitikom, optimizacijom, montažom, vestima, kreiraju najrazličitiji sadržaj, bilo da su ispred kamere ili ne. YouTube je platforma koju prate prvenstveno mladi. To je mesto koje prikazuje zabavu, ali i naučne emisije, emisije za osobe sa invaliditetom, muziku, filmove, projekte, akcije, putopise, priče… To je još jedna platforma koju, ako znaš kako i za šta da koristiš, možeš mnogo od nje da dobiješ (ili pak mnogo i drugima da daš).

Stoga mi je neizmerno drago što sam bila deo ekipe koja je osmislila i organizovala ovu Prvu Youtube Školu na našim prostorima (a i šire). Ponosna sam na enorman broj prijava koji je pristigao, na sve učesnike i ono što smo na kraju postigli i stvorili! Vidimo se uskoro u novoj. Kako napisah – ovo je bila prva škola PRVE YouTube škole!

Aplauz za sve nas!

Jelena Radović

Dušan Srbljak

Jasenka Marko

Aleksandar Ašković

Nemanja Arsić

Darko Radovac

Vladimir Marković

Aleksandar Stojanović

Dušan Vuković

Viktor Mihajlović

KOMS

DWA

 

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 5 hours ago

Ceo niz. O zabrani abortusa. O tome ko ima pravo, a ko nema i koga to sve uopšte interesuje... 21.vek je, a vodi se… https://t.co/T9SjPw5Wdb
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Happy Became millionaire Rich Meni dosta :) https://t.co/dlxXIpIBO5
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Shizofrena cepanja Hilandarske ulive. (aut.Jelena Vukotić - msm) https://t.co/MowqpYiXup
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Ti si kupio/preuzeo/dobio stranicu koju je lajkovalo preko 200.000 pratilaca. I šta ti radiš sa njom? Ovo⬇️ Dolazim… https://t.co/dB6mOgkkQS
h J R

AXE Home