Kolumna

Kovčeg, smrt i ples kao viral

Benjamin Aidoo i njegov tim postali su MEME.

MEME je krenuo sa TikTok-a i preselio se na Youtube, Twitter… U pitanju je snimak gluposti koje ljudi rade, a koje nekoga mogu da koštaju života, povezane sa plesajućim pogrebnicima i pesmom Vicetone & Tony Igy – Astronomia iz 2014.

Crni humor je nasmejao svet već u februaru 2020. i od MEME-a je postao trending, sa sve #

Aidoo je iz Gane gde sahrane predstavljaju ceremoniju, smrt kao novo rađanje i odlazak u drugi život. I ovo nije nešto što se tamo retko viđa.

Aido je u sve to uneo malo „živosti“. U tradicionalnu ceremoniju uključio je i ples, sa sve koreografijom i specijalno pripremljenim odelima, kako bi upokojeni „otišao“ uz pompu i stil. Taj ples datira još iz 2017.

Benjamin Aidoo je izgleda izuzetan preduzetnik jer je plasirao pre par dana sledeću reklamu na Twitter-u. Sve pohvale za marketing u pravom trenutku. MEME je obrnuo u svoju korist i napravio dodatnu reklamu.

 

 

 

 

 

Inače, na Aliexpress Kinezi već nude proizvode sa likovima momaka iz Gane: Majice, outfit… Čak su uspeli da naprave i „Lego“.

Do nekog sledećeg maskenbala, ako ne bude korone za Noć veštica, verujem da će društvo dolaziti u timovima #Pallbearer.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 7 hours ago

Kako će da nam izgleda školska 20721. godina? Pokušala sam sve dopise i uputstva da ubacim u video od 10 minuta. Je… https://t.co/K697mpxhZ3
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Bili na plaži u Kladovu. Kakvo uživanje, kakav doživljaj mora, a reka je!
h J R

AXE Home