Kolumna

#MijenjamIgru za bolje sutra

Biti deo i trener Deutsche Welle Akademije je neverovatan. Svaki DWA projekat je priča za sebe i iznova ume da ispuni novom i dobrom energijom.

🥕

Ovoga puta u pitanju je projekat #MijenjamIgru u organizaciji Propulsion , @EvropskaUnijauBosniiHercegovini i DW Akademie

Rad i uživanje u radionicama, na treninzima, predavanjima naročito kada govorimo o medijskoj i informacijskoj pismenosti čini da se ovo društvo menja. Cyber bullying, sloboda govora, govor mržnje, kolegijalnost, tolerancija, jednakost polova… teme su o kojima treba neprestano da se govori.

Vrlo često dolazimo u zabludu da “ako se meni nije desilo” ne dešava se nikome, što predstavlja pogrešno polazište.

Istraživanja, ali i iskustva pokazuju drugačiju sliku, onakvu na kojoj želimo još da radimo, da je poboljšamo i kreiramo remek delo.

Projekat #MijenjamIgru i drugi projekti ovakvog tipa, trebalo bi da traju kontinuriano, a na nivou pojedinca ovakav način komunikacije ne treba da stane. Namerno nisam upotrebila reč “borba” jer svesno želim da za takve stvari ne treba da se borimo već da nam budu svakodnevnica, nešto što nam je prirodno.

Razumevanje, jednakost za sve, bez mržnje, uz poznavanje pravila pristojnog ponašanja, slobode govora i na kraju, slobode na izražavanje i nesmetani rad u kome nikoga ne ugrožavamo.

Medijska i informacijska pismenost. Društvena odgovornost. Fantastični ljudi. Izuzetna energija. Vrhunske ideje. Izuzetan projekat EUBiH i Propulsion

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 6 hours ago

Ceo niz. O zabrani abortusa. O tome ko ima pravo, a ko nema i koga to sve uopšte interesuje... 21.vek je, a vodi se… https://t.co/T9SjPw5Wdb
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Happy Became millionaire Rich Meni dosta :) https://t.co/dlxXIpIBO5
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

Shizofrena cepanja Hilandarske ulive. (aut.Jelena Vukotić - msm) https://t.co/MowqpYiXup
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

Ti si kupio/preuzeo/dobio stranicu koju je lajkovalo preko 200.000 pratilaca. I šta ti radiš sa njom? Ovo⬇️ Dolazim… https://t.co/dB6mOgkkQS
h J R

AXE Home