Kolumna

Probala sam sama da izbelim zube!

Proizvod – White Smile

Period korišćenja: 7 dana – 1 dnevno

Cena: oko 1.400 rsd

Gde može da se kupi: Lilly, DM…

Da li je učinkovito: DA!

Ukus: Blag ukus hidrogena, koji je slabašno sladunjav

Osećaj: Blagi pritisak na zubima. Što više „usisate“ trakice i prilepite ih za zube – pritisak je veći

Nedostatak uputstva: ivica trake nekada vam se poklapa sa ivicom između zuba i desni. Ostatak podvijteka unutrašnjosti kako biste izbeleli zube i sa unutrašnje strane. Ne stavljajte preko celih desni i samo spolja.

Zubi pre korišćenja, posle 3 korišćenja i kako izgledaju sa trakicama.

Nedostatak generalno: tračice, naročito donje, moraju da budu malo duže. Za osobe sa širim/širokim osmehom fali dužina za bar po jedan zub sa obe strane.

Probleme sa zubima nemam, ali vremenom imam utisak da su promenili boju. Boja zuba mi je A2. Nemam želju niti potrebu za porcelanskim navlakama. Da li mi se dopadaju – DA. Ali ne bih svoje zube i desni brusila i menjala ukoliko za to ne postoji preka potreba.

U 7 dana uspela sam da izbelim zube. Posle samo 3 dana vidi se razlika.

Da li je dugotrajno: Ne. POsle određenog vremena zubi potamne, ali m posle 2 meseca nisu mi se vratili na prvobitnu boju.

benefit: Izuzetno korisno pred snimanja, fotorgafijsanja, događaje. Odnosno za kratko vremedje vidljive rezultate.

Na papirnoj skali rekla bih da imam najtamniju nijansu zuba i da teba da idem ka svetlijoj. To i jeste neko merilo, najbolje će to pokazati fotografija pre i posle u istom ambijentu sa istim osvetljenjem. Ono što je najbitnije je subjektivni osećaj.

Posle 7 dana zubi jesu promenili nijansu, jesu svetliji i nisam dobila „holivudski osmeh“. Ail, to svakako nisam ni očekivala.

Ono što definitivno ne treba da radite je da ne perete zube pre stavljanja tračica. Glavni sastojak im je Hidrogen peroksid – što znači da može da „nagrize“ desni ukoliko ste napravili kakvu ranicu (prethodnim pranjem).

Zubi nisu ravnomerno beleli, ali to se vidi na uveličavajućem staklu kada sam zagledala svaki. Sporije traje izbeljivanje u delovima gde su zubi spojeni.

Postoji mogućnost da se pojave snežno bele tačkice po zubima koje se potom povuku, izjednače se sa bojom, u roku od 10 min.

Posle upotrebe trakica isperite usta vodom. Može da se desi da između zuba ostane gela, pa sam isti skidala trljajući prstom ili nežnom četkicom za zube.

Posle skidanja trakica sam najnormalnije jela. Osećala sam blag pritisak na zubima i posle skidanja, kao da ih neko lagano gura ka unutra. Taj osećaj posle 30 minuta nestane.

Ukoliko imate roblema sa desnima, ovaj metod može da vam smeta.

Koliko će da potraje – zavisi od toga kakvi su nam zubi, genetika, šta jedemo i pijemo…

U svakom slučaju, ponovila sam ovaj tretman.

Da li uništava gleđ i sam zub – kažu da ne. Opet, mislim da je dosta i do samih zuba, ali i do tehnologije koja je napredovala. Posavetovala sam se sa zubarom i dobilainformaciju da je korišćenje ovih trakica bezbedno.

Sledeće što bih volela da isprobam je možda lampa ili navlake koje se pune gelom. Možda će dati drugačiji, odnosno bolji efekat.

Podelite u komentarima i vaša iskustva. Jako me zanima šta još može da se koristi za izbeljivanje zuba, a da ne uništi iste, kao ni desni.

U nastavku možete videti i video koji sam snimila na ovu temu.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@memoir_woman Šaka jada... Debele jakne.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

Moji mama i tata više ne mogu, ali možemo mi, i naša deca.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@Ptiki Moramo svaki dan, po ceo dan?
h J R

AXE Home