Kolumna

Plasma pen – iskustva JEZIVA ili SJAJNA?!

Iskustva kažu da je Plasma pen čudotvorna olovka. A da li je tako?

U pitanju je tretman nehirurškog  podmlađivanja kože i u odnosu na hirurške – nije toliko skup.

Isprobala sam ovaj proizvod na sopstvenoj bradi i na sopstveno insistiranje, iako mi je u salonu rečeno da mi ne treba i da će da boli. Problem sa borama i kožom nisam imala, ali sam primetila da mi se sa godinama pojavljuju sitne pore, kao i jedno udubljenje na bradi kada govorim slovo „U“ i to na desnom delu brade.

Trajanje tretmana: 10 do 30 minuta u zavisnosti od regije.

Invanzivna metoda: Da. Plasmapenom ti prže, na sitno, delove kože i to boli. U nekim trenucima i neizdrživo, ukoliko se radi ovolika količina kao kod mene.  

Da li boli: Da, boli jako. Moj prag tolerancije na bol je izuzetno visok, a ipak je bolelo.

Anestetik krema: Ne pomaže.

Osnovni oporavak: Do 14 dana.

Celokupni oporavak: između 2 do 4 meseca.

Oporavak opis: U početku su samo sitno sprženi delovi koji se pretvaraju u kraste. Zatim se te kraste suše, skupljajući kožu oko sebe i ostavljajući ispod mladu, regenerisanu kožu. SVRBI JAKO. Rado biste (s)kidali te krastice, ali nemojte. Vrlo brzo i same otpadnu, a ako ih vi skidate možete da napravite ožiljke.

Tretman kože posle: Ne koristite ništa od krema osim eventualno nekog Pantenola kako ne bi ostali ožiljci, kako se ne bi upalila koža i sl. Obavezno mazati kreme sa 50+ faktorom kako biste zaštitili mladu kožu od sunčanih zraka. Preporuka je da bude dečija krema sa visokim faktorom.

Maska: Nezgodno je da ovo radite ukoliko planirate da idete iz kuće i nosite masku jer ispod maske koža postane vlažnija ili maska pokida krastice sa lica što može da ostavi ožiljke.

Izlazak iz kuće: Nakon spadanja krastica.

Moja koža: Brzo se regeneriše, ali joj je posle ovog tretmana bio potreban oporavak i to duži od očekivanog.

Usne: Kažu da povećava volumen usana ukoliko se radi direkt uz samu liniju usne. Ovaj efekat nisam primetila.

Da li bih ponovila: Da, ali samo u slučaju značajnog starenja kože i pojavljivanja bora.

Koža mi se i dalje oporavlja posle 60 dana od tretmana, tj.menja se na bolje. Taj zazor na bradi mi je nestao. A tretman sam na ovaj način radila na sopstveno instistiranje.

Plasma pen koristi jonizovani gas koji stvara električni luk koji putem igle, koja je na glavi uređaja, vrši pražnjenje električne energije i time utiče na kožu.

Gde: Tretman sam radila u https://www.instagram.com/antiagesanja/ i moram priznati da je bila jako brza i jako nežna i pažljiva. Da je neko sporije radio ovaj tretman mislim da ne bih izdržala toliko dugo na stolu.

Zaključak: Iz ove perspektive mog tipa kože, tretman je bio bespotreban, osim u slučaju te borice koja je sada uklonjena. Tretman sam mogla da uradim samo za taj deo lica, no, želela sam da probam nešto novo. Mislim da je jako efikasan kada su u pitanju veće i dublje bore, kao i ožiljci. Ova sitna tehnika rađena je kako bi mi „ispeglala“ kožu (da bude kao staklo), ali pre mislim da su neki drugi tretmani za to pogodnijii, tipa dermapen, mikrodermoabrazija, Botox i sl.

Kako moja brada i lice izgleda uvek možete da vidite (i da me zapratite) i na sledećim kanalima i mrežama:

https://www.facebook.com/shargarepica/

https://www.instagram.com/shargarepica/

https://www.youtube.com/axehome

A kada imaš prijatelje oni ti pošalju ovo ⬇️⬇️⬇️😅 😂 🤣

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@memoir_woman Šaka jada... Debele jakne.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

Moji mama i tata više ne mogu, ali možemo mi, i naša deca.
h J R
@LecaShargarepa

- 11 hours ago

@Ptiki Moramo svaki dan, po ceo dan?
h J R

AXE Home