Kolumna

Digitalna pismenost i SOFA projekat

Beogradski centar za ljudska prava|BCHR organizovao je izvanredan projekat.
SOFA – Solidarity First Aid.
Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem i održim online radionicu na temu “Digitalne i Medijske pismenosti”, o kanalima i načinu komunikacije, prepoznavanju lažnih vesti, o alatima i dodatnim platformama…
Ono što projekat izdvaja od drugih je to što “SOFA program podstiče međugeneracijsku saradnju i solidarnost, stvara koheziju zasnovanu na istinskom razumevanju.”
Kao i uvek, kada su ovakve teme u pitanju, vremena je malo i mogli bismo da razgovaramo i učimo nedeljama. 😊
Hvala najlepše Demir Mekic i Urošu Rankoviću na pozivu i saradnji i predivnim učesnicima, otvorenim za nova znanja i online komunikaciju.

Nešto više o SOFA:
Donator: United Nations Population Fund (UNFPA)

SOFA predstavlja paket onoga što je jednoj mladoj i starijoj osobi potrebno u vremenima krize, posebno se osvrćući na krizu uzrokovanom pandemijom COVID-19 i efektima na društvo. Program podstiče zajedničko delovanje i aktivnu razmenu između mladih i starijih osoba i predstavlja mesto gde će mlade i starije osobe imati priliku da razmenjuju, uče jedni od drugih, otvore dijalog o društvenim problemima i izazovima.

Paket znanja i veština koji nudi SOFA program će mladoj i starijoj osobi pomoći da u izazovnim vremenima steknu kompetencije koje će im značiti, budu podrška jedni drugima, i da kroz ideju solidarnosti zajedno menjaju zajednicu u kojoj žive.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

h J R
@LecaShargarepa

- 8 hours ago

@memoir_woman Šaka jada... Debele jakne.
h J R
@LecaShargarepa

- 8 hours ago

Moji mama i tata više ne mogu, ali možemo mi, i naša deca.
h J R
@LecaShargarepa

- 9 hours ago

@Ptiki Moramo svaki dan, po ceo dan?
h J R

AXE Home