Kolumna

Like Sugar – šećerna pasta za depilaciju

Like Sugar depilacija

Ovo je za mene otkrovenje!

Neko te depilira, a tebe to ne boli! Sjajno rešenje! Like Sugar je brend koji sam skoro otrkila pa sam svoje pozitivno iskustvo želela da podelim i sa vama.

Svetla sam. Sa „doterivanjem“ dlaka krenula sam mnogo kasnije u odnosu na svoje vršnjakinje. Mama me je naučila da koristim depilator, a ne brijač, kako bi se dlake proredile. I apsolutno je bila u pravu. Mama, hvala ti.

Dlačice na nogama su mi izuzetno svetle i retke. No, svaka depilacija, bilo kog dela tela uvek mi je bila bolna. Kako su se pojavili novi aparatići sa sve masažerima, to je umanjilo bol bar za 65%. (ne pitajte me kako sam došla do ove cifre hahah).

Depilacija toplim voskom nije dolazila u obzir. Bila sam jednom! Previše je topao za moj ukus, čupa dlake, kožu, ali i zube iz korena. Posle toga mi je koža iziritirana, osetljiva, ne smem na sunce, a dlake urastaju. U to neke vreme e pojavio „trend“ da se jedan vosak koristi na više žena i da se dlačice putem aparata odstranjuju iz već korišćenog voska. Zastrašujuće! Kao što rekoh – bila sam jednom i nikada više.

Depilacija šećernom pastom – ručno – nisam favorit ovog tipa depilacije. Imam utisak da dugo traje, neko da to mulja po rukama pa mi lepi više puta… ne, definitivno mi ta tehnika nije zanimljiva. Ali…

Depilacija šećernom pastom i to u PATRONAMA mi je otkrovenje kome se sada redovno vraćam. Patrone+papir i štapić. Za početak – sve se koristi jednokratno.

Ova vrsta depilacije zove se i PRIRODNA EPILACIJA. A kako imam tanke i jako svetle dlačice, epilacija u mom slučaju nije rešenje. A kažu i da mnogo boli.

Trajanje: Kao klasična depilacija (zavisi od površine, količine dlačica)

Bol: Od ovoga samo manje boli brijanje, a nema mogućnosti da se posečeš. 🙂 Da napomenem da sam depilirala sve delove tela, od ramena pa naniže (nisam ruke) i nisam ni mrvicu imala problema sa bolom, što je za mene bilo neverovatno i neočekivano. Kratkim potezom iščupane budu samo dlačice (ne i koža, zubi i očni živac), stoga i manje boli ceo proces.

Toplota: Pasta se topi na 50C do 60C, ali kada se nanese na kožu ne peče kao vosak.

Sastav: šećer, limunov sok, voda – prirodno

Nanošeje: patronama preko kojih ide traka koja se utrlja u pastu na telu. Jednim kratkim potezom se i skida sa tela

Koža: Posle depilace koža mi nije bila crvena, iako sam jako svetle puti. Takođe, nije mi smetala ni toplota potom, kao ni vrela voda, niti sauna. Znači da nije bila iritirana i povređena.

Posle: Dlačice sporo rastu, sporije nego depilacijom aparatom jer dlaku iščupaju iz korena.

Gde: Ja sam se depilirala u Beauty Indistry salonima jer sam tamo otišla prvi put, devojke su jako brze i nežne, što mi je apsolutno odgovaralo.

A vi, pitajte u salonima u okolini ili u salonima gde redovno idete imaju li ovu pastu. To vam je moja topla preporuka (ne vruća). 🙂

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

h J R
@LecaShargarepa

- 9 hours ago

@memoir_woman Šaka jada... Debele jakne.
h J R
@LecaShargarepa

- 9 hours ago

Moji mama i tata više ne mogu, ali možemo mi, i naša deca.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@Ptiki Moramo svaki dan, po ceo dan?
h J R

AXE Home