Kolumna

Zdrava konkurencija: DIS i LIDL

Srpske kompanije i njihove reklame mogu, s vremena na vreme, da nas iznenade svojim kampanjama. Kada kažem iznenade, mislim pozitivno i misim na kvalitetne kampanje kojih je odavno sve ređe.

✔

Lidl Srbija napravio je promotivnu, pevljivu pesmicu sa simpatičnom ekipom muzičara (Zmo, Mandić, Klarinerista) koju je objavio pre nekoliko dana.

➡️

DIS je na to vrlo brzo odgovorio sa DISstrack-om i Ajs Nigrutinom. DISstrack – odlična igra reči u datom momentu.

🔝

(Nisam ljubitelj disstrackova jer je to jedna od vrsta cyberbullying-a, ali u ovom kontekstu su ga dobro iskoristili, ne ugrožavajući konkirenciju i ne omalovažavajući je, što poenta disstrack-a inače jeste).

🍾

Na kraju su se “sastali” u komentarima ispod videa DIS-a. LIDL u formi rime, a DIS na nemačkom (jer je Lidl nemačka kompanija).

☀️

O muzičkom kvalitetu i izvedbama ovde nije reč (podjednako au aimpatični), već je reč o tome da izgleda da dolaze neke nove generacije koje iole imaju smisla za online nastupe, da umeju da komuniciraju sa publikom i na drugim nivoima od onih koje su decenijama predstavljane na tradicionalnim medijima. Coca-Cola i Pepsi, na primer, to odavno rade…

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

h J R
@LecaShargarepa

- 9 hours ago

@memoir_woman Šaka jada... Debele jakne.
h J R
@LecaShargarepa

- 9 hours ago

Moji mama i tata više ne mogu, ali možemo mi, i naša deca.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@Ptiki Moramo svaki dan, po ceo dan?
h J R

AXE Home