Zanimljivosti

Nečista krv – Greh predaka na Dunav Film Festu

Očekivali smo Boru Stankovića… i dobili smo ga. U istoj suštini i formi, ali iz druge vizure.

Gledanje filma “Nečista krv – Greh predaka” na “Dunav Fim Festu” je bio poseban diživljaj. Ne samo što ova lokacija budi neke predivne uspomene, već što ovakav tip festivala postoji i što su zidine tvrđave pojačale doživljaj celokupne radnje filma.

Inače, Dunav Film Fest je jedan od najinteresantnijih letnjih događaja u Smederevu – vezuje podunavske zemlje filmskom umentošću.

Ovaj 4. festival po redu bio je jedan od najočekivanijih i najzanimljivijih, jer smo se ovakvih događaja, u poslednje vreme, itekako uželeli.

“Nečista krv – Greh predaka” otvorio je festiva. Visokobudžetni film, u kome se vodilo računa o svakom detalju.

Izvanredan kasting, toliko sjajan da mu se ni za jednu ulogu nije mogla naći zamerka (redak slučaj domaće kinematografije).

Muzika koja prati ceo film govori da ni ovaj segment nije zanemaren. Potpomaže napetosti atmosfere i birana je pažljivo.

Kostimi Marine Vukasović Medenice – besprekorni, kao i uvek. Svaki detalj na svom mestu, krojen i utkan tako da možeš samo da im se diviš.

I sve to upakovano veštom režijom Milutina Petrovića.

Radnja filma „Nečista krv – Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Odnosi Srbije i Turske, porodični odnosi, isprepletana strast, ljubav, ljutnja, bes, potlačenost, bogatstvo i siromaštvo… a sve skupa podsetio me je na seriju GOT.

Obavezno ga pogledajte u bioskopima. Veliko platno istaćiće svaki detalj.

I na kraju, ostatak repertoara na “Dunav Film Festivalu” možete pogledati na sledećem linku:
http://dunavfilmfest.rs/

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Budi moj pečeni kesten.
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

EKIPA - reč koja se takođe menja po padežima.
h J R

AXE Home