Zanimljivosti

Nemeš za zaljubljene

Nikola Nemešević Nemeš objavio je svoj PRVI ALBUM “Stare priče”, na kome je radio više od 10 godina! Publika širom regiona prvo ga je upoznala na potpuno drugačiji način, a sada je spreman da prikaže svoju umetničku stranu, koja oduvek čini sastavni deo njegove ličnosti. Albumom “Stare priče” na scenu stiže kao kantautor koji romantičnim i zrelim tekstovima, uz vrhunsku produkciju, donosi muzičko delo koje je kao takvo moglo biti snimljeno i 1986, 1998. i 2005. , ali i 2021. godine, što ga već čini univerzalnim, te pretenduje da postane prihvaćeno među publikom koja je na našim prostorima odrastala krajem 20. i početkom 21. veka.

– Najstariju pesmu sam napisao 2008. godine (“Ti bi da se duriš”), a najnoviju prošlog proleća (“Ostoja”). Ostale negde u godinama između, i kada bi bile poređane hronološki, meni bliski ljudi bi tačno mogli da prepoznaju kad se šta dešavalo, pošto su sve pesme moje stare, a istinite priče. U nekim momentima sam mislio da sam određene pesme prerastao, i da ih neću ni snimiti, ali sam shvatio da imam ogromnu potrebu da ih sve izbacim iz sistema da bih mogao da nastavim dalje da pišem, a i da živim. Godinama sam odbijao da bilo šta od ovih, meni bitnih pesama, snimim, sve dok se kosmos nije nacentrirao tako da sve bude snimljeno onako kako sam zamislio – bez kompromisa. Ovo je album koji nije u muzičkom smislu aktuelan – mogao je da bude ovako snimljen i 1986. i 1998. i 2005. godine jer ne volim muziku koja ima odrednice i pečat onoga što je u tom trenutku moderno. Sve u svemu, album je jedan emotivni tobogan, na trenutke intiman i sofisticiran, a ponekad sirov – kaže Nemeš.

Ovo je “album za zaljubljene”, čini ga jedanaest pesama, a prva koja je predstavljena publici je “Solo planeta” za koju je objavljen i video spot.

– Spot je režirao moj prijatelj Bane Jevtić, a glavna uloga pripala je mojoj najboljoj prijatelji Tei Popović, odmila Mama Bejbe, koja ispuni do plafona svaku prostoriju u koju uđe. Snimali smo tokom jednog vikenda u Beogradu i na vašaru u Obrenovcu, smejali se kao ludi, izgoreli na Savskom Nasipu i onda postavili rekord u količini popijenih flaša vode (i ostalog) i potrošenog leda u jednom restoranu na Adi Ciganliji (smeh). Nismo pretenciozni, ne padamo u vatru takmičenja za najskuplji spot sezone, iako na piće trošimo kao ludi, i furamo naš fazon – opisuje snimanje spota Nemeš.

Album “Stare priče” pronađite na svim striming platformama

https://li.sten.to/Nemesh
Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@memoir_woman Šaka jada... Debele jakne.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

Moji mama i tata više ne mogu, ali možemo mi, i naša deca.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@Ptiki Moramo svaki dan, po ceo dan?
h J R

AXE Home