Zanimljivosti

Debi Hari, 1978. i trivia nedeljom

Sunday girl.
🥕 Krajem 1978. godine, Debbie Harri je predložila da se Nile Rodgers iz Chic-a pridruži njoj i Chrisu Steinu na hip hop događaju, koji je u to vreme bio zajednički prostor koji su preuzeli tinejdžeri sa boombox stereima, uz koje bi izvođači plesali.

  1. i 21. septembra 1979. Blondie i Chic su svirali koncerte sa The Clash u New Yorku u Palladium-u. Kada je Chic počeo da svira svoju “Good Times”, reper Fab Five Freddi i članovi grupe Sugarhill Gang pojavili su se na sceni i počeli da fristajluju sa bendom. Samo nekoliko nedelja kasnije, Rodgers je u njujorškom klubu Leviticus čuo kako DJ pušta pesmu koja počinje bas linijom pesme “Good Times”. Rodgers je prišao DJ -u koji je rekao da pušta ploču koju su upravo kupili tog dana u Harlemu. Pesma je u stvari bila rana verzija “Rapper’s Delight” – prva RAP pesma koja je je javnon prikazana/puštena širokom auditorijumu i postala apsolutni hit i uvela RAP na velika vrata svetske muzičke scene.
    🥕
    Malo trivije nedeljom nije na odmet…
Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 13 hours ago

Utorak: Mleko bez laktoze 99rsd Nedelja: Mleko bez laktoze 107rsd Kasno je pa nmg da računam procente poskupljenja. Bravo tigre!
h J R
@LecaShargarepa

- 13 hours ago

Bila na Boju na Kosovu. A ne, to je drugi neki vekmmm https://t.co/fYvuDSSJDO
h J R
@LecaShargarepa

- 19 hours ago

#Succession - serija u kojoj niko nije pozitivac. Izvanredna!
h J R

AXE Home