Kolumna

Leca VS Kozmetičari

Da li vodite računa o Vašem licu?
Koliko često idete kod kozmetičara?
Koje proizvode koristiet?
Zašto ne koristite nešto od naših proizvoda?

I slična pitanja postavljaju vam na svakom koraku, pri svakoj kupovini, tretmanu, odlasku u salon (naravno, onima koji to mogu sebi da priušte). Prodavci, promoteri, kozmetičari, potrudiće se da vam što bolje prodaju svoj proizvod uz što verniju sliku istog. Tako je i sa uslugama. Uz određeni tretman (u kome smo ranije mogli da se opustimo pa i uživamo) po salonima pokušavaju, pored usluge, da vam prodaju i određeni proizvod. Jasno. Na taj način saloni dodatno zarađuju i to je sasvim u redu, da ja nisam jedna od onih koja je došla da se malo ulepša, opusti, odmori mozak od svakodnevice.

U poslednje vreme, zaređala sam po različitim salonima, što frizerskim, što kozmetičkim kako bih se uverila postoje li razlike u uslugama, preparatima, pristupima i treba li nekoga izdvojiti i pohvaliti. Od malenih salona do „akademija“ od bubuljice do kratera.
Možda to do sada nisam spomenula, ali sve što radim u životu volim da je detaljno, precizno, kvalitetno urađeno. Stoga, kada odem u salon očekujem da se i drugi tako ophode prema svom poslu, ovaj put – mom licu. U svakom salonu tražila sam istu uslugu: Klasično čišćenje lica. Moje lice nije problematično, skoro da nema bora i prilično je negovano, ali treba ga „održavati“.

Prva stvar, kada uđem u salon je čistoća – da li je prašina obrisana, imaju li sterilizator, odakle vade iglice, peru li ruke pre nego što počnu da prčkaju po licu. Moram priznati da svi generalno o tome vode računa (manje-više). Ali, kako vode računa o čistoći prostora proporcionalno tome ne vode računa o Vašem licu. Ni jedan salon nije radio na kvalitetu. Radili su na vreme. Ukoilko tretman traje sat vremena, koliko najčešće traje, toilko je i vaše lice „odrađeno“. Pored parenja, maski i ostalih tretmana koje možda nemate kod kuće, sve ostalo traje jako kratko i veoma. Trkaju se sa svremenom, ne sa problemima kože. Zanimljivo je to da za sve vreme tretmana govore o svojim proizvodima, o tome da često moramo da idemo na kozmetičke tretmane kako bi koža ostala zdrava, mlada i ostale komercijalne trivijalije dok se ne pozabave onim zbog čega ste došli – vašim mitiserima, bubuljicama ili već problemom koji imate. Čak ni „T zoni“ koja je uvek najproblematičnija ne posvete dovoljno vremena. Zašto? Zato što ih za sat vremena čeka nova mušterija i nova i nova i nova. Stoga, vi ste samo još jedna ovčica na traci za šišanje.

Lice mi je maksimum očišćeno 60% posle svakog salona u kome sam bila. Zamislite da odete kod frizera i on vam ošiša samo pola glave, a drugu polovinu ostavi razbarušenu. Ili kod manikira koji vam nasumično oboji nokte po svom nahođenju. A ovo moje „istraživanje“ traje već evo dve godine. Za tih sat do sat ipo vremena, prodaju vam mazalice, serume, diplome, lasere, a ne prodaju ono za šta ste došli – čisto lice. Jer ja ne želim da budem večno mlada, samo želim da budem umivena. Stoga, da li usluga koštala 500rsd ili 5.000rsd. Da li to bili preparati od 1.200 rsd ili 1.200 evra nema razlike, ja samo želim da dobijem ono zbog čega sam došla – očišćeno lice.

Ako me pitate za razlog zbog koga ne spominjem imena ni jednog salona je taj što kažu „i negativna reklama je reklama“ i ne želim nikome da dajem tu privilegiju da se pojavi na našem portalu. I žao mi je zbog toga, jer nisam naišla na salon koji ne radi po satu.
Ono što me je, kao i što sami možete da vidite, razočaralo je to da plaćate za uslugu koja ni jednom nije u potpunosti i do kraja izvedena. Ali, zar kod nas to nije u većini slučajeva tako?

Share
Tagovi

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

@LecaShargarepa

- 13 hours ago

𝗞𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁𝗲𝘁 - zašto je važno imati ga! U vreme infodemije i neograničene količine informacija, iste moramo da filtr… https://t.co/WLksReDaP4
h J R
@LecaShargarepa

- 17 hours ago

Poštovani @prijavi_problem Da li je na fotografijama ambrozija i možete li prijaviti da se ispod mosta koji ide od… https://t.co/RqqtHtguHX
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

ZAPOŠLJAVAMO negovatelje/negovateljice/tehničare/medicinske sestre u našem novom domu za stare Alta Vista u Beograd… https://t.co/mVyiySZ6Xh
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Sedim i razmišljam kako da se obučem za svoj rođendan i onda se setim da mi je prošao 9.9.
h J R

AXE Home