Kolumna Zanimljivosti

Kome smeta jaka Shargarepica?

Znate li da sam ja veliki ljubitelj sporta koji se zove KARLING? Da li znate da se njime bavim već 10 godina? Znate li da taj sport uopšte postoji? 🙂
Možda i ne znate, ali nema ni veze, sada ste to saznali. Ovo je tekst o karlingu i o tome kako smo svi na ledu protekle nedelje bili super, a ja sam bila najsuper… samoj sebi.
Prošle nedelje u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije u Karlingu u 3 kategorije (muškoj, ženskoj i mixed doubles) . A šta smo mi radili? Mi smo igrali šah na ledu (kako drugačije i zovu ovaj sport). Posle 6 godina na starom DIF-u imamo stazu i urlamo „čistiiiii“ kada puštamo kamenje od po 19kg. Imamo specijalnu obuću i četke.
Takmičilo se nekoliko klubova iz Srbije, dodeljivane su medalje, i ono što je možda i najbitnije: jela se torta!
Elem, u kategoriji Mixed Doubles, zajedno sa B. Bradićem osvojih srebro, iako sam taj dan planirala da odem u Zoo vrt, na Kališ i jedem sladoled u Crnoj Ovci. Sve to, zamenila sam jednom medaljom. Ovom:

U kategoriji ženskih timova, moj tim „Daruma“ osvojio je bronzu (a i ja sa njima).

I sigurna sam da negde među vama postoji neki zaluđenik za karling, neko poput mene. Neko ko ga je godinama pratio na Euro Sportu. Pa ako si ti taj/ta pozivam te da nam se pridružiš. Nećemo ti se smejati ako padneš kao Bambi. I mi smo padali. Samo dođi i probaj.
Većinu informacija možeš pronaći na sledećem linku http://www.curling.rs/sr-rs/
P.S. Ako ne znaš šta je karling imaš Google, samo nemoj da mi kažeš da je to boćanje na ledu i sport za čistačice jer smo to svi milion puta čuli, pa nije više ni smešno.
P.P.S. Molila bih Viledu, Top Star i njima slične da nas sponzorišu. Ako tamo radiš ili znaš nekoga ko tamo radi pošalji ga na moju adresu ili profil. Čistićemo duplo bolje i brže i lakše uz njihovo sponzorstvo, obećavam! Ovo važi i za sve ostale Adidase, Nike, Reeboke, Russel Athletics, O Neilove, Burtone… Mi smo možda mali sport, ali smo Olimpijski! I da, mnogo smo kul!

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Komenatari

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 4 hours ago

Uzor našoj deci smo mi, roditelji. No, nismo jedini uzori. I nismo jedini koji će uticati na njihov razvoj. Mi može… https://t.co/9BIG0eK30r
h J R

AXE Home