Majstorije

Božićna lampa

Kada odete kod tate u podrum pa pokupite žice, letvice, kablove, kutije, dvoglede… od toga definitivno nešto mora, na kraju, da se napravi.

Juče, posle rođendanskog slavlja od 72 sata, jurcanja klinaca po kući i gradu, dođe i vreme za odmor uz knjigu ili sriju, čašu vinca ili toplog čaja, rano leganje u krevet… Lažem. Ne dođe. Dođe do toga da ste toliko uorni da ne možete oka da sklopite. Da vam po glavi i dalje jurcaju deca kao loptice na Lotou, da je sutra ponedeljak i da treba da se pripremite za ludački radni dan. I šta onda jedna takva osoba da radi, nego da pravi lampu! Jer sve normalne osobe nedeljom uveče prave lampe u stanu kada svi zaspu!

Doduše, malena ekipa pomogla mi je sa idejama! Lapma je inače, napravljena od letvca, drvenog postolja, tanke kudelje liti konopca. Na sniženju u JYSK sam kupila patuljke po ceni od 550rsd 2 komada. Tu je i glue gun, neki kineski,zlatni ukrasi (irvasi 150rsd, zvezda 50rsd, cipela 150rsd). Kao što i na fotografiji vidite, koristila sam glue gun i silikon. Materijal je uzet od zavese. Ili ga kupite u nekoj radnji ili isecite sopstenu, ako vam se ne dopada. Posle recite rodbini, ako pita: “Jaooo Bože, šta ti se desilo sa zavesom?”, “Šta ćeš, dete se igralo.” I to recite dok je dete u školi ili obdaništu. Ništa niste slagali, a oni neka s emisle koje i čije dete seče zavese po kući.

Elem, kada prođu praznici, Novogodišnji ukrasi se dlepljuju, i stavljamo neke nove, prolećne, za dan ljubavi srca, za Uskrs jaja, za Prv imaj ćevape i glavu u škembetu.

Za nekoliko sati lampa je bila gotova. NIje teško biti kreativan, samo treba malo vremena i mašte.

 

 

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 14 hours ago

𝗞𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁𝗲𝘁 - zašto je važno imati ga! U vreme infodemije i neograničene količine informacija, iste moramo da filtr… https://t.co/WLksReDaP4
h J R
@LecaShargarepa

- 18 hours ago

Poštovani @prijavi_problem Da li je na fotografijama ambrozija i možete li prijaviti da se ispod mosta koji ide od… https://t.co/RqqtHtguHX
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

ZAPOŠLJAVAMO negovatelje/negovateljice/tehničare/medicinske sestre u našem novom domu za stare Alta Vista u Beograd… https://t.co/mVyiySZ6Xh
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Sedim i razmišljam kako da se obučem za svoj rođendan i onda se setim da mi je prošao 9.9.
h J R

AXE Home