Kolumna Priče

Priča o veš mašini i gde ode druga čarapa iz para.

Ovo je priča o jednoj veš mašini. A videćete i zašto.

Part 1.

Naša porodica broji 4 osobe, ali količina veša koja se svakodnevno pere odaje sliku porodice veličine osrednje beogradske opštine. Svakako je normalno da se jednom obučena stvar odmah pere, ALI ako tu jednu stvar nosiš 30 minuta, samo da bi prošetao po sostvenom stanu… ma nema veze. Znate o čemu govorim. Količina veša je enormna, a svi znamo da se veš ne pere sam. Bar mi koji ga sortiramo ili prostiremo (ako nemamo sušilicu) znamo koliko nam to vremena oduzme.

Od nakupljenog veša često bih mogla da napravim novogodišnju jelku, majansku piramidu, a ako se samo malo potrudim i Kolosa sa Rodosa!

 

Part 2:

Taman kada smo se izvukli iz zime i virusa, uskočili smo u proleće i alergije. I sama se borim sa njom, kao i većina osoba u mom okruženju.

“Kao mala, na rekreativnim nastavama, izmišljala sam da sam alergična.”

Alergija koja me večito prati i koja traje tokom cele godine je ona na mačiju dlaku. I ne samo dok je maca u prisustvu, već i ako je samo boravila u prostoru pre mog dolaska, ako je sela na moju odeću, prekrivač u čijoj sam ja blizini, jastučnici… Ma, jasno vam je o čemu govorim. Jedna dlaka dovoljna je… da ubije me.

Koje alergije vas muče?

Kao mala, na rekreativnim nastavama, izmišljala sam da sam alergična na jaja, spanać i aditive u mesu, samo da bi mi posebno kuvali testenine i hranu koju sam tada preferirala. Ali iz ove perspektive, svakako bih pre jela kolenicu i kajganu nego da imam problema sa alergenima. U stvari, kolenicu sa renom bih pojela uvek!

Nama su te alergije genetski urođene, vremenom stečene… Kažu da je to najmodernija bolest današnjice. Čuj – moderna!  Trenutno u svetu svaka 4. osoba boluje od alergija, a Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da će do 2050. godine polovina svetske populacije patiti od pomenute bolesti.

Part 3.

Nestaju li ti čarape?

Kakvo glupo pitanje. Naravno da nestaju! Naravno da imam celu fioku raznoraznih raspara. I uvek se pitam: “Gde odu”? Dosadili smo im, pa su željne slobode? Odu po novine i cigarete i više se nikada ne vrate? Postale su punoletne pa su odlučile da se odvoje od roditelja?

Ja zaista nemam objašnjenje. Jer, jednom kada nestanu ja ih više nikada ne vidim. A kladim se da je tako i sa vama. Tužna priča.

Part 4.

I sada se vi pitate – kakve to sve veze ima jedno sa drugim? Ima.

Elem, pojavila se nova LG veš mašina FH6G1BCH2N  (koja sve 3 prethodne priče objedinjuje. Naime, ova LG veš mašina je sa parom. Bori se protiv alergena (navela sam vam lični primer sa mačkom).

“Dajte čarapama njihov prostor. Jer, one su kao deca koja hoće da se odsele od roditelja!”

Takođe, kapacitet joj je 12kg/8kg. Šta to znači? Znači da možete skoro pa duplo veša da operete u odnosu na standardne mašine i ne morate posle da objašnjavate da tu piramidu u vašem stanu nisu gradili Egipćani, već vaša deca. A da, i sama suši veš, pa ne morate da ga prostirete kao Pepeljuga!

I ono što je jedan ogroman benefit u svemu je da upravo ova mašina ima dodatni, omaleni bubanj, odnosno fioku pri dnu, kapaciteta od 2kg u koju možete da stavljate sve sitne, osetljive stvari, da obavite brzo pranje, i naravno – da date čarapama njihov prostor. Jer, one su kao deca koja hoće da se odsele od roditelja, pa im vi iznajmite ili kupite garsonjeru. E, to je ta fioka! Garsonjera za nestale čarape!

 A ako se pitate kako pere? Pere sjajno. I što je najbitnije – nije bučna, a broj programa je veliki.

Ukoliko vas zanima cena, gde je možete kupiti, u kojoj je klasi – te informacije nalaze se na linku u prilogu. https://www.lg.com/rs/ves-masine/lg-FH6G1BCH2N

Uživajte u rešavanju svojih problema jednim aparatom. A ja se nadam se da će sledeći biti neki koji pegla, sam usisava, čita priče pred spavanje, ide u prodavnicu…

#PR

 

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 12 hours ago

𝗞𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁𝗲𝘁 - zašto je važno imati ga! U vreme infodemije i neograničene količine informacija, iste moramo da filtr… https://t.co/WLksReDaP4
h J R
@LecaShargarepa

- 17 hours ago

Poštovani @prijavi_problem Da li je na fotografijama ambrozija i možete li prijaviti da se ispod mosta koji ide od… https://t.co/RqqtHtguHX
h J R
@LecaShargarepa

- 2 days ago

ZAPOŠLJAVAMO negovatelje/negovateljice/tehničare/medicinske sestre u našem novom domu za stare Alta Vista u Beograd… https://t.co/mVyiySZ6Xh
h J R
@LecaShargarepa

- 3 days ago

Sedim i razmišljam kako da se obučem za svoj rođendan i onda se setim da mi je prošao 9.9.
h J R

AXE Home