Kolumna

Zdrava konkurencija: DIS i LIDL

Srpske kompanije i njihove reklame mogu, s vremena na vreme, da nas iznenade svojim kampanjama. Kada kažem iznenade, mislim pozitivno i misim na kvalitetne kampanje kojih je odavno sve ređe.

✔

Lidl Srbija napravio je promotivnu, pevljivu pesmicu sa simpatičnom ekipom muzičara (Zmo, Mandić, Klarinerista) koju je objavio pre nekoliko dana.

➡️

DIS je na to vrlo brzo odgovorio sa DISstrack-om i Ajs Nigrutinom. DISstrack – odlična igra reči u datom momentu.

🔝

(Nisam ljubitelj disstrackova jer je to jedna od vrsta cyberbullying-a, ali u ovom kontekstu su ga dobro iskoristili, ne ugrožavajući konkirenciju i ne omalovažavajući je, što poenta disstrack-a inače jeste).

🍾

Na kraju su se “sastali” u komentarima ispod videa DIS-a. LIDL u formi rime, a DIS na nemačkom (jer je Lidl nemačka kompanija).

☀️

O muzičkom kvalitetu i izvedbama ovde nije reč (podjednako au aimpatični), već je reč o tome da izgleda da dolaze neke nove generacije koje iole imaju smisla za online nastupe, da umeju da komuniciraju sa publikom i na drugim nivoima od onih koje su decenijama predstavljane na tradicionalnim medijima. Coca-Cola i Pepsi, na primer, to odavno rade…

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 4 hours ago

Uzor našoj deci smo mi, roditelji. No, nismo jedini uzori. I nismo jedini koji će uticati na njihov razvoj. Mi može… https://t.co/9BIG0eK30r
h J R

AXE Home