Kolumna

Izazovi, uzori i TikTok kao referenca za…?

Na PRVA kod Marijana Tabakovic i Filip Čukanović pričala sam na temu društvenih mreža, na temu mladih. Pričali smo o izazovima, uzorima, TikToku, ko je odgovoran za ponašanje dece i influensera…

💻

Odgovornost je kako na roditeljima, tako i na kreatorima sadržaja, ali i na sistemu, odnosno državi, njenim regulativama, telima (primer iz Australije), na obrazvnom sistemu.

Roditelji treba da poznaju svoju decu, njihova interesovanja, ali i društvene mreže, da sadržaj kritikuju zajedno i nauče decu da informacije traže iz relevantnih uzora.

JUTRO na TV Prva

Takođe, influenseri su itekako svesni ko ih prati i koja im je ciljna grupa. Neznanje tog tipa smatra se neodgovornim, jer su oni uzor jako velikom broju dece. Stoga, ukoliko se bave pomenutim poslom (koji je danas postao zanimanje) moraju biti vrlo obazrivi i odgovorni.Iako društvene mreže imaju podugačke liste “šta se na tim mrežama ne sme”, dešava se da imaju veliki broj propusta.U celu priču neophodno je da se uključe i državne institucije koje treba da budu velika podrška u kreiranju/ograničavanju sadržaja i usmeravanju ka kvalitetu kroz obrazovanje.

📱

Hvala Marijani na pozivu i na izvanrednom vremenu provedenom na Prva TV, i jedno hvala i sagovornicima.Jelena Radović 🥕Jutro na Prvoj

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@memoir_woman Šaka jada... Debele jakne.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

Moji mama i tata više ne mogu, ali možemo mi, i naša deca.
h J R
@LecaShargarepa

- 10 hours ago

@Ptiki Moramo svaki dan, po ceo dan?
h J R

AXE Home