Dobro je znati Uncategorized

Facebook Reels – News!

Svima nam je poznato da Instagram Reels već sjajno funkcionišu. Isti princip uveo je i Facebook ovog meseca (za sada u beta fazi za USA područje).

1. Ovo znači da su kreatorima sadržaja otvorena nova vrata – lakše će dolaziti do nove publike jer Reels algoritam radi po drugom principu u odnosu na algoritam News Feed-a i tajmlajna Stories-a. Vaš Reels moći će da vide i osobe sa kojima niste prijatelji, sa kojima se „ne pratite“. Biće prikazivani u nizu, na tuđem News Feed-u. Od toga koliko vam je Reels zanimljiv, kako ste kreirali ostatak sadržaja u tom istom Reels-u, šta prati vaša ciljna grupa, da li ste koristili sve potrebne elemente za „animiranje“ algoritma, u odnosu na to ćete i biti ptimećeni.

Ono što je praksa do sada na Instagramu pokazala je da Reels najčešće imaju mnogo veći broj pregleda od npr.Stories-a.

2. Share Reels sa Instagrama na Facebook do sada nije bio moguć, od danas jeste.

3. Treća dobra stvar je da Facebook Reels uvodi i „monetizaciju“. Šta ovo konkretno znači? Reels Bonuses biće mogući i na Fb i na Ig , a kreatori će biti „nagrađeni“ za svoj sadržaj, u odnosu nabroj pregleda, interakcija, zanimljivosti sadržaja… (Podseća na YouTube, zar ne?) Za početak postoji opcija invite-only u USA , sa idejom da se proširi i na ostala tržišta.

4. Facebook polanira da uvede i sticker ads i banere u Reels. A razmatraju i mogućnost Stars-a koja već postoji u okviru FB-a za strimere.

5. Slično kao i sa IG Reels, Fb će ubaciti mogućnost imersivnih oglasa između nekoliko Reels-a, kako bi pomogao mikro, malim i srednjim biznisima da razvijaju svoj potencijal i u ovom delu platforme. Ovaj segment je izuzetno važan jer pruža veće mogućnosti oglašavanja i biznisima do npr. 50 zaposlenih.

Share
Tagovi

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Budi moj pečeni kesten.
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

EKIPA - reč koja se takođe menja po padežima.
h J R

AXE Home