Dobro je znati

Kontinuitet na društvenim mrežama

𝗞𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗶𝘁𝗲𝘁 – zašto je važno imati ga!
U vreme infodemije i neograničene količine informacija, iste moramo da filtriramo lično. Online, taj filter nam je dat i kroz algoritam. No, ne umeju svi da podese algoritam i da na svojim mrežama dobijaju/gledaju isključivo ono što žele.
Najčešće mnogima izlazi gomilu nasumičnih fotki, tekstova, vesti…
📺
Ako želite da se bavite javnim/online poslom i da budete prisutni i primećeni u tom moru haosa, pored kvalitetnog/popularnog/traženog sadržaja koji plasirate, morate da budete i uporni u tome što radite. Da imate kontinuitet. Uostalom, kao i u svemu što u životu radite.
U suprotnom, zaboraviće vas algoritam, odnosno vaš sadržaj će biti slabije/ređe plasiran vašim prijateljima/pratiocima/subovima na društvenim mrežama.

Zbog čega je to tako:
❗ 1. Ogromna količina tuđeg sadržaja plasirana je na istim tim mrežama
❗2. Decay – odumiranje vaše objave, zastarevanje. U zavisnosti od toga koliko je stara, toliko je i popularna. Što je starija manje je vidljiva.
❗ 3.Težina vaše objave – koliko je imala intetakcija, lajkova, komentara, komunikacija ispod objave, čuvanja, deljenja…
❗ 4. Afinitet – koliko i kakve interakcije imate sa ljudima do kojih je došla vaša objava – ukoliko se redovono dopisujete, jedni drugima lajkujete, komentarištete… Velika je verovatnoća da će vaša objava biti njima vidljivija nego ostalima.

I sve ovo što napisah nema neke velike veze sa nasmejanom fotografijom koju sam tu prikačila. Ali nije ni bitno. Ako ste stigli dovde sa čitanjem, znači da sam poruku uspela da prenesem. 😘🤩😉

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Budi moj pečeni kesten.
h J R
@LecaShargarepa

- 1 day ago

EKIPA - reč koja se takođe menja po padežima.
h J R

AXE Home