Kolumna Uncategorized

Personalizovana predavanja o društvenim mrežama

Pojedinačna/personalna predavanja (koja često i rado držim) umeju da budu vrlo korisna. Naročito ako imaš određenu ideju, posao koji pokrećeš, želiš da se pomeriš da mrtve tačke, imaš potrebu da nešto promeniš, da stekneš i proširiš znanje i stekneš nove veštine zarad dobijanja novih poslovnih prilika.
Koji god razlog da je u pitanju – legitiman je.
Personalozovana predavanja i časovi o kojima me često pitate mogu obuhvatati različite segmente u odnosu na polje interesovanja, posla i biznisa.
Od toga sa kojom vrstom firme započeti biznis, na koji način postaviti organizaciju i online komunikaciju, koji su najbolji kanali komunikacije za brz dolazak do ciljne grupe, zašto treba da razumemo ciljnu grupu, ali i društvo/tržište kome se obraćamo. I na kraju, kako sve to monetizovati.
Nije u pitanju samo proizvod/usluga/brend već i kombinacija ekonomsko-sociološko-psiholoških trenutaka, pristupa i mogućnosti.
Za početak, najbitnije je imati želju, volju, okvirnu ideju koju zatim nadograđujemo i na njoj uporno radimo.
Potom će satisfakcija, uspeh, konverzije (odnosno šta god naumili) doći. Potrebno je biti uporan i istrajan.
🔔Trivia: Znaš li da je npr. David Bowie pre prvog hita Space Oddity 1969. koji ga je vinuo u nebesa, objavio nekoliko singlova, imao nekoliko propalih ugovora, promenjenih bendova, pa i sopstvenog imena, počevši sa karijerom daleke 1964. (5 godina je malo za ono što je usledilo potom).
📢📢📢
Danas, Internet nam je omogućio da do svega i svakoga danas mnogo lakše dođemo, ali je doveo do toga da smo preplavnjeni kako informacijama tako i ponudama.
Jedan od pravaca kojim bi bilo poželjno ići jeste “otvorenost” i detaljan opis onoga što nudimo, isticati koji su benefiti onoga što radimo i predstavljamo, ali i da zadržimo autentičnost (naravno, ne po svaku cenu da pokušavamo da budemo drugačiji, jer nas to može učiniti istima ili odvesti u potpune ekstreme).
Takođe, ovo digitalno polje komunikacije nikako ne smemo da odvojimo od stvarnog života i potreba tržišta koje je konstantno živo i razvija se, kako se razvija i društvo.

Na kraju dana, nije sve u internetu. Nešto je i u talentu, znanju, ličnim kontaktima, ali i dobrim vezama 😉😉

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 14 hours ago

Utorak: Mleko bez laktoze 99rsd Nedelja: Mleko bez laktoze 107rsd Kasno je pa nmg da računam procente poskupljenja. Bravo tigre!
h J R
@LecaShargarepa

- 14 hours ago

Bila na Boju na Kosovu. A ne, to je drugi neki vekmmm https://t.co/fYvuDSSJDO
h J R
@LecaShargarepa

- 20 hours ago

#Succession - serija u kojoj niko nije pozitivac. Izvanredna!
h J R

AXE Home