Kolumna

Perspektiva i kako posmatramo tržište i potrošača

Poznata vam je ova fotografija – jedan vidi broj 6, a drugi broj 9. Ista je žvrlja, samo je drugačiji ugao iz koga je posmatramo.
Naime, pri kreiranju određenog proizvoda/ideje/brenda/usluge sve gledamo sa različitih aspekata; ekonomski, proizvodni, održivi… S jedne strane smo mi (kreatori), sa druge strane je publika (kupci). Da li je moguće da u jednom trenu vidimo isti broj?
U zavisnosti od toga iz koje perspektive posmatramo stvari/proizvod/uslugu takvom principu moramo pristupiti. Šta ovo znači? Onima koji su studirali marketing poznato je pravilo od 4 P: product, price, place, promotion. Hajde da kažemo da ste sve to uspeli da uskladite. A da li je to dovoljno da ono što plasirate uspe? Nije zagarantovano. Šta još treba uključiti, a zarad uspeha jednog proizvoda:

  • Analiza tržišta i konkurencije – Pogledajte trending na YouTube Srbija vs. YouTube Švedska. Isti je continent, ali 2 različita sveta.
  • Moderan pristup danas predlaže da potrošače “uvlačimo” u proizvod: da njih pitamo o tome kako doživljavaju proizvod, kako ga možemo poboljšati. Ova prilika pojavila se kada se (napokon) pojavio kanal dvosmerne komunikacije – online komunikacije koji je otvorio mnoga vrata za dalji razvoj i svakodnevnu razmenu informacija (bilo da imate školu jezika, proizvodite odeću, masirate ili popravljate kola)
  • Ciljna grupa – koliko dobro poznajete svoju cljnu grupu? Vrlo često, istraživanja poput fokus grupa ne mogu nam dati apsolutnu sliku o tome šta proizvod jeste i kako ga plasirati na tržištu. Nećete postaviti reklamu za kladionice ili alkoholna pića na profile/kanale koje pretežno gledaju samo deca. Odnosno, ne bi trebalo.
  • Tajming plasiranja usluge/proizvoda je jako bitan: Počeli ste da proizvodite zaštitne maske. Do skora one bi se prodavale, pa možda i traljavo. Danas, one se koriste u neograničenim količinama. Ali, i konkurencija je ogromna i sve veća.
  • Biznis plan je fundament, ali prilagodljivost je ono što krasi jednu dobru strategiju.

Stoga, kada u jednom trenutku i vi i potrošač sa obe strane vidite isto – broj 8, a ne 6 ili 9, vi ste uspeli. Ako ništa drugo, a onda u tome da svi podjednako percipiraju to što nudite na tržištu.

Share

Leca Shargarepica

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator/predavač na temu digitalne pismenosti, medijske pismenosti. Skriboman. Kreativac.
Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaž" i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu.
Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Dodaj komentar

Postavi komentar

@LecaShargarepa

- 1 day ago

Umačem piškote i Jokić organski Cuve. Ovaj dan ne može se završiti, osim samo tako.
h J R

AXE Home